Kako do traktora uz pomoć IPARD-a?

Ilustracija: traktor na njivi
Ilustracija: traktor na njivi

CA Leasing učestvovao je na Panel diskusiji: Lizing 2018 – 2022. održanoj 26. oktobra 2017. godine u hotelu Metropol u organizaciji Asocojacije lizing kompanija Srbije, na kojoj su predstavnici najvećih lizing kompanija, izneli trendove koij se očekuju u narednih pet godina na polju lizinga u Srbiji.

Kao jedan od učesnika panel diskusije, Jožef Nađ, Predsednik Izvršnog odbora CA Leasing-a, govorio je o finansiranju kupovine poljoprivredne mehanizacije i opreme putem lizinga, i istakao glavne prednosti ove vrste finansiranja poput brzine i fleksibilnosti.

Ilustracija. oranje
Ilustracija. oranje

„Finansiranje poljoprivredne mehanizacije i opreme putem lizinga direktno je uslovljeno subvencionisanim programima. Očekujemo da će sa početkom subvencija preko IPARD fondova, koje se očekuju već početkom naredne godine, porasti i interesovanje za obnovu mašina ove vrste putem lizinga, što bi dovelo i do značajno većeg udela lizinga u finansiranju poljoprivredne mehanizacije.“, izjavio je Jožef Nađ, Predsednik Izvršnog odbora CA Leasing-a.