Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD-u

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva („Službeni glasnik RS“ broj 23/2018 od 23.03.2018. godine).

 Kako se navodi, najvažnije izmene odnose se na „opšte uslove za ostvarivanje prava na odobravanje projekta“, na primer, na vrednost investicije u smislu prikupljanja ponuda, a novi Pravilnik propisuje i način razvrstavanja privrednih subjekata.

Prilikom podnošenja zahteva za odobravanje projekata potrebno je dostaviti tri prikupljene ponude za nabavku investicije, odnosno prihvatljivih troškova prema Listi prihvatljivih investicija i troškova, za vrednost veću od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti prema mesečnom kursu Evropske komisije u mesecu koji prethodi mesecu u kome je objavljen javni poziv, odnosno jednu ponudu za nabavku investicije za vrednost do 10.000 evra, a koje su uporedive po sadržaju i po specifikacijama i važeće na dan podnošenja zahteva, osim za realizovane opšte troškove za koje dostavlja račun.

Ilustracija: riba, http://tetida.eu
Ilustracija: riba, http://tetida.eu

Na sajtu Uprave za agrarna plaćanja navedeno je da je fokus IPARD programa na privrednim subjektima koji spadaju u grupu mikro, malih i srednjih privrednih subjekata, pa su izmenama pravilnika unete odredbe radi efikasnijeg razvrstavanja privrednih subjekata prema veličini.

Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva možete preuzeti na zvaničnim internet stranicama Ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

02.07.2024.

Ministar Martinović: Neophodna što bolja edukacija potencijalnih korisnika IPARD programa

21.06.2024.

Produžen rok za podnošenje zahteva za IPARD podsticaje

28.05.2024.

IPARD poziv za Meru 1 produžen do 21. juna

21.05.2024.

IPARD III – dobra mogućnost za kvalitetnu poljoprivredu

15.05.2024.

Poljoprivredni sajam – kapije otvorene od 18. do 23. maja

20.03.2024.

Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca