Uprava za agrarna plaćanja: Dve oteljene krave uslov za podsticaj

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o uslovima o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov

Pravilnik propisuje da podsticaje mogu da ostvare pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Pri tome podsticaje ostvaruje za najmanje dve oteljene krave, na osnovu zahteva koji podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se za svaku kalendarsku godinu od 1. februara do 31. jula tekuće godine za krave oteljene u periodu od 1. jula predhodne kalendarske godine do 30. juna tekuće kalendarske godine.

Ilustracija: Farma krava u Barajevu
Ilustracija: Farma krava u Barajevu

Jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje

U navedenom periodu podnosilac može da podnese samo jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje, a za isto grlo zahtev može da podnese jednom za jednu kalendarsku godinu.

Uprava utvrđuje ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje, odobrava isplatu i daje nalog za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke.

U 2018. godini zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se od dana stupanja na snagu ovog pravilnika do 31. jula 2018. godine, za krave oteljene u periodu od 1. septembra prethodne kalendarske godine do 30. juna tekuće godine.

Zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje podneti do dana stupanja na snagu ovog pravilnika rešavaće se u skladu sa propisom koji je bio na snazi u vreme njihovog podnošenja.

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

19.07.2024.

Toplotni stres kod krmača

15.07.2024.

Za ovu bolest vakcina je jedini spas

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

14.06.2024.

Afrička kuga širi se u selima kod Valjeva i Mionice

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca