Seose ko nekad -Sunčana reka

Ilustracija: Sunčana reka
Ilustracija: Sunčana reka

Etno selo “Sunčana Reka” pruža jedinstvenu oazu za odmor, opuštanje, sport i rekreaciju koja je i te kako potrebna ljudima koji su opterećeni svakodnevnim obavezama, ubrzanom tempu života, izloženi su stresu i nemaju dovoljno vremena da se posvete sebi i svojoj porodici. Pored brojnih sportskih sadržaja (tenis, badminton, košarka, mali fudbal, odbojka na pesku, jahanje, vožnja fijakerom, čamcem i kvadovima…) u etno selu Sunčana Reka sagrađeno je vežbalište u prirodi koje gosti, sportske ekipe i sportisti koji žele da vežbaju pod otvorenim nebom, mogu besplatno da koriste.

Tokom  Vašeg boravka u etno selu Sunčana Reka možete posetiti: seoce „K’o nekad”, hram Sretenja Gospodnjeg u kom se nalaze mošti Svete Petke, Svetog Petra Koriškog, Svetog Mojsija Optinskog, Svete Hristine i Svetog Sevastijana; muzejsku postavku “Drina kroz vekove”, mesto gde je počeo Prvi svetski rat, dućan uspomena “Milica”, ergelu… A prijala bi Vam i šetnja duž valovite zelene Drine, dok udišete reski vazduh koji će Vas preporoditi.

Ads code goes here

Kada je krajem 60-ih godina poznati američki glumac Robert de Niro putovao auto stopom kroz Srbiju, put ga je doveo i na obalu reke Drine, u Banju Koviljaču, u blizinu Etno sela „Sunčana Reka”. Pored reke Drine je prenoćio. Reka Drina je ostavila na njega veliki utisak i sećajući se na jedinstvenu i neponovljivu reku, on je svojoj kćerki dao ime Drina.

Ilustracija: Smeštaj u Sunčanoj reci, foto: Sučana reka
Ilustracija: Smeštaj u Sunčanoj reci, foto: Sučana reka

U znak zahvalnosti što je našu Drinu predstavio svetu u najlepšem svetlu, mi smo jedno naše naselje nazvali Robert de Niro…

 

Jedinstven ambijent kompleksa raspolaže sa:

  • Kućom za smeštaj gostiju “Nada” (1/1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/5 – 30 ležaja);
  • Kućom za smeštaj gostiju “Drina” (1/5 – prizemlje, 1/4 – sprat – 9 ležaja);
  • Smeštajem u kućicama za goste (1/1, 1/2, 1/3, 1/4, TV, WC, terasa – ukupan kapacitet 50 ležaja);
  • Smeštajem u kućercima u seocetu “K’o nekad” (1/1, 1/2, terasa – ukupan kapacitet 10 ležaja);

 

Okvir:

 

Kontakti za rezervacije:

069 2 822 250

015 822 250

sales@suncanareka.rs
suncanareka11@gmail.com