Srpska firma održava Dane polja u Rusiji

Ilustracija: Pardajz iz Superiora, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Pardajz iz Superiora, foto: Svetlana Kovačević

Tokom devedesetih godina dr Ivo   Đinović je, zahvaljujući svom višedecenijskom iskustvu, stvorio sorte kao što su „Slonovo uvo”, „Maraton”, „Fantom” i druge. One su proslavile brend Superior u domenu povrtarstva i potvrdile kvalitet i rad dr Đinovića. Danas je Superior, jedna od najprepoznatljivijih imena u poljoprivredi, kako u Srbiji tako i u celoj jugoistočnoj Evropi, sa više od 50 različitih sorti i hibrida u svom asortimanu. Superior danas ima veliku banku gena iz koje crpi materijal za nove sorte i hibride, neprekidno radi na stvaranju novih sorti, hibrida i unapređivanju kvaliteta postojećih.

Ilustracija: Vladeta Janićijević, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Vladeta Janićijević, foto: Svetlana Kovačević

Na Dan polja Superiora u Velikoj Plani,  razgovarali smo sa Vladetom Janićijevićem, agro –  tehničkim savetnikom, koji nam je ispričao, šta Superior ima od sorti paradajza u ponudi,  i kakvog je kvaliteta.

–Svake godine Superior ima nove hibride, sa dosta dobrim ukusom, dosta dobrom krupnoćom, čvrstinom, i svim onim što naše tržište zahteva, istakao je naš sagovornik i dodao:

-Imamo naše  standarnde hibride Lamoneda, Super Beef,  Donator, Anđelina, i  svi ti hibridi su našim proizvođačima poznati. Ono što bih istakao, to su novi hidridi, i svaki ima broj.  Cilj nam je da, stvorimo hibride vrhunskog kvaliteta,  i da pokažemo nešto novo, i da  od proizvođača  imamo povratnu informaciju, da mi to mogli  da umnožimo.

Ilustracija: Pardajz iz Superiora, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Pardajz iz Superiora, foto: Svetlana Kovačević

Godinama je kod nas vladalo interesovanje za čvrst paradajz, međutim u poslednje vreme to se potpuno promenilo i ljudi prvo pitaju za ukus paradajza.  Nije im bitna krupnoća, bitan je kvalitet, tj.ukus. U Superioru imaju plod od od 150-350 krupnoće.

-Za izvoz vlada interesovanje, da paradajz bude čvrst, zbog transporta, međutim Super prodaje i semena za izvoz.  Proizvode  prodajemo  u bivšim zemljama SFRJ, u Bugarskoj, Rumunija, Makedoniji, a  stigli smo i do Moldavija, istakao je naš sagovornik, i dodao: Kupci traže ukusan paradajz, da visokim sadržajem briksa, ne žele plastičan paradajz.

Dva dana su imali goste iz Ukrajine, koji su zainteresovani najviše za povrće,. Naš sagovornik je istakao da 10. avgusta imaju Dane  polja u Rusiji.

To je sigurno dovoljno razloga da nas kontaktirate i kod nas kupite semena paprike, paradajza, kupusnjača i ostalog povrća, baš kao i kukuruza, a naravno tu su i sadnice voća da upotpunite ili formirate svoj voćnjak.

 

Superior d.o.o.

Bulevar oslobođenja 132

11320 Velika Plana, Srbija

Ponedeljak – petak, 8:00 do 16:00 Subota 08:00 do 14:00

+381 26 4 150 150

[email protected]

 

Povezano