Sastojci:
1 kg krompira
2 jaja
2 kašike griza
1 kašika masti ili maslaca
malo soli
dve kašike brašna
šljive
prezle
šećer
Krompir skuvati u vodi sa jednom kašičicom soli,pa ga procediti i ispasirati.Dodati margarin i jaja ,i dobro izmutiti mikserom. Kad se malo prohladi,dodati griz i brašno i umesiti testo.
Smesu od testa uvaljajte u valjak. Secite valjak od testa na parčiće od oko 5 cm i od njih pravite krugove. U sredinu svakog kruga stavite pola šljive ili celu šljivu, kako više volite, pa ih zatvorite u loptu, odnosno knedlu.
U veću šerpu stavite vodu i malo soli da provri. Kada voda proključa, stavljati prezle. Gotove su kada isplivaju na površinu.
Prezle propržiti na teflonu, pustiti malo da se ohladi, i uvaljati knedle. Ako želite možete posuti prah šećer.