Opština za primer: Pet miliona dinara za poljoprivredu

U opštini  Medveđa danas je potpisano 120 ugovora u vrednosti od 5 miliona dinara,  za povraćaj sredstva uloženih u podsticanje poljoprivrede i ruralnog razvoja ove opštine.

Ove godine uvedena je i nova mera kreditne podrške, gde opština plaća celokupni iznos kamate za poljoprivredne kredite, a za ovu meru izdvojeno je 500 hiljada dinara.

Ilustracija: Nebojša Arsić sa poljoprivrednicima, foto: Arhiva Nebojše Arsića
Ilustracija: Nebojša Arsić sa poljoprivrednicima, foto: Arhiva Nebojše Arsića

Konkurs je  otvoren do  1. novembra.

Kako je istako predsednik opštine dr Nebojša Arsić,  svi koji su podneli  zahtev, biće isplaćeni. Prednost su imala gazdinstva, koja do sada nisu konkurisala, a nisu izostavljeni ni one  koji su uložili u poljoprivredu, i koji doprinose ovoj opštini.

Po rečima Arsića, opština će se pomoći poljoprivrednicima, i davaće veće iznose, nego do sada.

 Za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava povraćaj uloženih sredstva vršil se za nabavku sadnog materijala, nabavku grla stoke, mehanizacije i opreme za navodnjavanje, u ukupnom iznosu od 8.750.000 dinara, a  za ovu meru su već utrošena sredstva i konkurs je zatvoren.

Sredstva u iznosu od 750.000 dinara koja su odvojena za meru veštačkog osemenjavanja krava i junica, opredeljena su, konkurs je u toku i vrši se prijem zahteva.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca