Treće izdanje Nedelje italijanske kuhinje u svetu održaće se u Srbiji – u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici od 19. do 25. novembra. Među brojnim dešavanjima, održaće se seminari o tradicionalnim italijanskim proizvodima, predavanja i demonstracije kulinarskih umeća uglednih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji predstavlja visoko kvalitetne italijanske proizvode i posebno veče posvećeno italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase. Pored toga, u trajanju od dve nedelje, od 15. novembra u Maxi supermarketima u Srbiji, koji je glavni partner dešavanja, promovisaće se italijanski proizvodi.
Takođe, sada već tradicionalno, 28 restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici imaće uponudi italijanske menije posebno namenjene za svoje goste.
Otvaranje Nedelje italijanske kuhinje održaće se 19. novembra uveče u hotelu Hyatt Regency, gde se organizuje konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen detaljan program. Italija ove godine organizuje III Nedelju italijanske kuhinje u svetu sa preko 1000 događanja u svojih 296 diplomatskih i konzularnih predstavništava. Tema ovogodišnjeg izdanja biće “Mediteranska ishrana” koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja u svetu.
Nedelju italijanske kuhinje u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piazza Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih kompanija.