Ko je nova direktorka Uprave za agrarna plaćanja

Biljana Petrović, je nova direktorka Uprave za agrarna plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Biljana je završila Filozofski fakultet, odsek socijologija, živi u Šapcu. Ima 15. godina iskutstva u bankarskom sektoru.

Biljana Petrović ima bogato iskustvo u radu sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, a na poziciji direktorke Odeljenja za upravljanje prodajom agro biznisu u NLB  je  bila tri godine.  Ona je  vodila  tim od skoro 30 zaposlenih, koji su na raspolaganju vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava bez obzira gde se ona nalaze.

Šta kaže nova direktorka o učešću žena u agrobiznisu:

Žene tek treba da se izbore za veće učešće u agro biznisu. Evropske statistike pokazuju da je prosečna površina gazdinstva u vlasništvu žena dvostruko manja od površine koju poseduju njihove muške kolege. Prosečno „žensko“ gazdinstvo poseduje 6, a prosečno „muško“ 12 hektara. U Srbiji, žene su nosioci oko 17 odsto gazdinstava,   Tokom 15 godina svoje bankarske karijere, nisam još srela nijednu ženu koja nije vratila kredit od prvog do poslednjeg dinara, i uvek ću podržavati žene da uzimaju kredite, da ulažu u svoju proizvodnju jer samo ako ulažete u sebe, ako radite na sebi možete da postignete uspeh. “

Želimo joj puno uspeha u radu.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.07.2024.

Uskoro Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na  podsticaje u  stočarstvu za krave za uzgoj  teladi za tov za 2024. godinu

22.07.2024.

Ministarstvu poljoprivrede biće prebačeno 3,67 milijardi dinara

20.07.2024.

Uskoro Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal 2024. godine

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

15.07.2024.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća

10.07.2024.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca