Izmena uredbe o radovima na zaštiti poljoprivrednog zemljišta

Ilustracija: zemljište, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: zemljište, foto: Svetlana Kovačević

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavezalo se da što pre raspiše konkurs za dodelu sredstava, kako bi se blagovremeno sproveo postupak javne nabavke, saopšteno je iz Vlade Srbije.

„Neophodno je iskoristiti optimalne klimatske uslove za izvođenje radova na poljoprivrednom zemljištu (adekvatna vlažnost, nivo podzemnih voda i drugo), kako bi radovi bili uspešno izvedeni u tekućoj kalendarskoj godini“, navodi se u Uredbi Vlade Srbije.

Na sednici su usvojene dopune Odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina u 2019. godini sa osam na nula odsto za određenu robu, odnosno sredstva koja se koriste za potrebe ugradnje u liftove, čime se utiče na smanjenje cene gotovog proizvoda na domaćem tržištu i povećanje konkurentnosti na inostranom.

Odlukom Vlade Srbije, rimokatolička crkva Svetog Mihaela Arhanđela sa Župnim domom u Kraljevu dobila je status spomenika kulture kao „reprezentativni primer gotske sakralne arhitekture velike umetničke i istorijske vrednosti“.

Crkva je sagrađena 1933. godine za potrebe velikog broja stanovnika katoličke veroispovesti iz Francuske, Nemačke i zapadnih delova Kraljevine Jugoslavije, koji su se doselili u Kraljevo, radi angažovanja u novoformiranom Vazduhoplovno–tehničkom zavodu.