Otvoren Sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Ilustracija: Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, foto: Domaćinska kuća

U Novom Sadu danas je otvoren 86. Međunarodni poljoprivredni sajam, na kome će svoje proizvode i usluge predstaviti 1.518 firmi, institucija i organizacija iz zemlje i inostranstva.

Ove godine Sajam će prvi put imati i Zemlju partnera, Italiju, i Zemlju prijatelja, Tunis.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je na otvaranju Sajma da „Srbija nema naftu, more, zlato, ali ima poljoprivredu i hranu“.

Ilustracija: Štand NLB Banke, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: Štand NLB Banke, foto: Domaćinska kuća

„To je stvar koja treba da nas vodi u sektoru prehrambene industrije. Ako u ovome ne izdominiramo na ovom našem prostoru, ja ne vidim drugi deo gde bismo takve rezultate mogli da postignemo. Imamo suficit od dve milijarde evra, zahvaljujući odličnoj saradnji s našim prijateljima stranim zemljama, koje su i ove godine na Poljoprivrednom sajmu“, rekao je Nedimović.

Na štandu Generali Osiguranja, poljoprivredni proizvođači i posetioci moće će da se upoznaju sa proizvodima osiguranja poljoprivrede, životinja, mehanizacije i domaćinstva, ali i sa ostalim proizvodima kojima mogu finansijski zaštiti sebe, svoju porodicu i proizvodnju.

U Poklon-igri za posetioce nagrade su dva traktora i sejalica. Agropanonka poklanja „belarusa“, a KITE d.o.o. će nekog od posetilaca obradovati „džon dirom“, a pneumatsku sejalicu pripremio je VGP Ozdoken.

Ilustracija: Štand Dunav Osiguranja, Foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: Štand Dunav Osiguranja, Foto: Domaćinska kuća

Posetioci s kupljenim ulaznicama ove godine u nagradnoj igri mogu osvojiti dva traktora i pneumatsku sejalicu. Da bi učestvovali u nagradnoj igri treba da popune poleđinu ulaznice i ubace je u kutiju koja se nalazi kod fontane na Novosadskom sajmu. Izvlačenje je u četvrtak, 16. maja, u 17 sati, a pokloni će biti uručeni poslednjeg dana sajma, u petak, 17. maja.