Uskoro konkurs za raspodelu sredstava poljoprivrednicima

Grad Užice 17. juna raspisaće konkurs za raspodelu sredstava namenjenih subvencionisanju poljoprivrednih proizvođača,najavio je član Gradskog veća Marko Stevanović.

Ukupno je ove godine iz budžeta izdvojeno 27 miliona dinara, i to 20,5 miliona za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, zatim 1,5 miliona u održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta (analiza zemljišta), dva miliona dinara za organsku proizvodnju i pola miliona dinara za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede. Planirano je i da se 2,5 miliona dinara uloži u podsticajne mere kod promotivnih aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

„Subvencije se odnose na nabavku steonih junica, krava i teladi simentalske rase, umatičenih grla ovnova, ovaca, jagnjadi, jarčeva, koza, jaradi i suprasnih nazimica. Subvenicionisana će biti nabavka muzilica i laktofriza, nabavka opreme za plasteničku proizvodnju, sistema za zalivanje i mreža za zasenjivanje i protivgradnu zaštitu, kao i nabavka poljoprivredne mehanizacije. Sredstva su izvojena i za organsku proizvodnju i sadnice voća. Maksimalan iznos koji se odobrava je do 250 hiljada dinara, s tim što poljoprivrednici mogu konkurisati za više subvenicija do tog iznosa. U prvom krugu smo izdvojili 15 miliona za subvencije, dok će ostatak biti iskorišćen na jesen, jer se tada mogu nabavljati sadnice voća“, objasnio je Stevanović dodavši da će se sredstva na konkursu odobravati po redosledu podnošenja zahteva, sve do njihovog utroška.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.03.2024.

POKRAJINA OBJAVILA KONKURS ZA UNAPREĐENJE STOČARSTVA

12.03.2024.

Za održavanje tradicionalnih manifestacija 25 miliona

09.03.2024.

Pokrajina izdvaja 115 miliona dinara za ove namene

04.03.2024.

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine

31.01.2024.

Javni poziv za davanja po hektaru od 18.000 dinara biće raspisan sutra

23.01.2024.

Jelena Tanasković: Predviđeno da se subvencije svake godine uvećavaju za 10 odsto

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca