Ovako hranite prasiće i nećete pogrešiti

Kod nas se dosta poljoprivrednika bavi stočarstvom.  Posebno mačvanski i sremski region, je poznat po gajenju svinja. Veliki broj današnjih odgajivača može se pohvaliti da su se i njihovi preci nekoliko generacija unazad bavili svinjarskom proizvodnjom. Upravo zato je ova proizvodnja toliko važna. Imamo tradiciju, imamo zainteresovane proizvođače, kvalitetan priplodni materijal im je lako dostupan kao i tehnološka rešenja za farme, i ceo ciklus proizvodnje, a tu smo i mi da im ponudimo vrhunska rešenja u pogledu ishrane svinja. Cilj nam je da opmalno izbalansiranom hranom omogućimo maksimalno ispoljavanje genetskog potencijala grla koja naši farmeri poseduju, a to je vrhunski prirast sa minimumom potrebne hrane za to. Naravno, na prvom mestu je kvalitet i ekonomičnost same proizvodnje, što je zajednički cilj farmera i nas.

Od zalučenja (masa prasadi 7-8 kg) pa do 15 kg. Ovo je stresan period za prasad jer ostaju bez majke, enzimatski sistem im nije u celosti funkcionalan, kao i sistem termoregulacije i tada su (posebno u prvih 7 dana od zalučenja) posebno osetljivi. Hrana koja se pravi za ovaj period odgoja prasadi je izuzetnog kvaliteta koji karakteriše opmalna izbalansiranost proteinskih i energetskih hraniva, visok nivo lizina, maksimalna usklađenost vitamina i minerala primerena za ovaj trenutak razvoja prasadi. Sve je praćeno neophodnim dodacima hrani, enzimima, probioticima itd.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca

Reklamni prostor