U čemu je tajna njihovog uspeha

Ilustracija: Snežana Ključ, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Snežana Ključ, foto: Svetlana Kovačević

Jedinstvena receptura za naše pite, kontrolisani kvalitet sirovina i duh tradicionalnih recepata čine da naši proizvodi budu protkani redom ljubavi, redom osmeha i ponekom majstorskom tajnom, istakla nam je Snežana Ključ, jedna od vlasnica, pekare Ključ.  Porodica potiče iz Ključa,iz Bosne odakle potiče i ime pekare.

Ilustracija: proizvodi pekare Ključ, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: proizvodi pekare Ključ, foto: Svetlana Kovačević

Poznato je da je u Bosni i Hercegovini, pita  deo porodične tradicije i neizostavna je u svakodnevnoj ishrani. Pitu bez obzira čime je punjena svi vole. Porodica Ključ je sa sobom ponela deo tradicije odakle potiče. Uvek postoji nešto što nas podseća na mesto odakle dolazimo.

Pekara Ključ postoji od 2003. godine, a 2005.  godine otvaraju maloprodaju na Topličinom vencu, i bave se proizvodnjom tradicionalnih ručno rađenih pita sa specijalnim vrstama brašna.  Prave pite od heljdinog brašna, prvi su u Srbiji koji su pre nekoliko godina napravili  pitu od bundevinog brašna, pita koja je na izgled zelene boje, i imaju preko 40 vrsta različitih nadeve, i  kora.

Ilustracija: proizvodi pekare Ključ, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: proizvodi pekare Ključ, foto: Svetlana Kovačević

Imaju i tradicionalne proje , deo slatkiša, salata i  sve što ide uz pite.

,, Naše pite i proje po tradicionalnoj recepturi se, osim u našoj maloprodaji na Topličinom vencu br 5 –Pekari Ključ, mogu kupiti i u nekim od najvećih maloprodajnih lanaca. Možete ih kupiti već pečene ili smrznute kako bi ih pripremili i konzumirali u svom domu, sa porodicom. Gostima nekih prestižnih beogradskih hotela je takođe poznata paleta naših pita koje su na meniju hotelskog doručka ili nekog poslovnog skupa kao najbolje iz ponude srpske tradicionalne hrane, istakla je naša sagovornica, i  dodala:  drže do kvaliteta i  to je osnov njihovog programa.