Sajam zavičaja – privreda, turizam, kultura

Ilustracija: Štand Kosova i Metohije, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Štand Kosova i Metohije, foto: Svetlana Kovačević

Drugi „Sajam zavičaja – privreda, turizam, kultura“, u organizaciji Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima uz podršku Pokrajinske vlade, održaće se u subotu 22. februara u Master hali Novosadskog sajma. Više od 70 izlagača iz Srbije i regiona,  institucije, zavičajna i druga udruženja predstaviće svoj rad i ponudu na ukupno 100 štandova. 

Svoje aktivnosti predstaviće i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. Promocija je zakazana za 15 sati, a tokom dana na štandu Kancelarije organizovaće se različiti sadržaji. Posetiocima sajma predstaviće se KUD “Kopaonik” iz Leposavića sa spletom igara i pesama sa KiM-a, Dragiša Simić, zdravičar srpskih narodnih beseda i Milica Dugalić, etno interpretator srpskih narodnih pesama sa KiM-a. Biće organizovana izložba  šarenolikih autentičnih nošnji iz ovih krajeva, kao i „Kosmetski kutak“, koji ujedinjuje sve kosmetske proizvode  u Novom Sadu. Takođe, posetioci će imati priliku da se oprobaju u kvizu poznavanja svetinja, vladara i određenih turističkih atrakcija na području KiM-a, ali  i da probaju najukusnije proizvode, pivo i vina Orahovačkog vinogorja.

Očekuju se gosti i iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske, a u programu će nastupiti više od 30 folklornih ansambala, pevačkih grupa i muzičara.

Kapije Sajma otvorene su od 9 do 19 sati, a ulaz za posetioce je besplatan.

 

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca