Dođite na Festival testa, testenina i hleba

Ilustracija: Testival, foto: tekstival.rs
Ilustracija: Testival, foto: tekstival.rs

Festival Testival  održava se 29.02. i 01.03.2020. godine u Beogradu, Dorćol Platz.

Testenina je osnovna tema Festivala Testival 2020, pa će razne tarane, nasuvo s krompirom ili kupusom, paprikaši sa testeninom, slane i slatke đakonije od i sa testeninom zapljusnuti sve posetioce svojim zamamnim mirisima i ukusima. Mnoga jela nećete moći da probate nigde drugde osim na Festivalu Testival 2020.

Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL ima za cilj da bude je višeslojni događaj koji svim učesnicima i posetiocima želi da pruži priliku da pokažu šta i kako rade na očuvanju tradicije i nematerijalne kulturne baštine.

Bez obzira na veliki pritisak na malog, individualnog poljoprivrednog proizvođača u jurnjavi za profitom i većom zaradom, a u većini slučajeva, i za pukim preživljavanjem, postoji jedan broj domaćinstava i gazdinstava koji pokušavaju da nastave tradiciju svojih predaka u proizvodnji i pripremi hrane, na način kako su to generacije pre njih činile.

Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL ima za cilj da bude je višeslojni događaj koji svim učesnicima i posetiocima želi da pruži priliku da pokažu šta i kako rade na očuvanju tradicije i nematerijalne kulturne baštine. Svi koji vole tradicionalnu srpsku kuhinju dolaze na Festival TESTIVAL pa dođite i vi, da ne zaboravimo ono u čemu smo tako dobro uživali. Mnoga jela nećete moći da probate nigde drugde osim na Festivalu TESTIVAL 2020.

Povezano

Iz ove kategorije