Kako se podnose zahtevi za subvencije u vanrednom stanju

Ilustracija: poljoprivredno zemljište, foto: S.K.
Ilustracija: poljoprivredno zemljište, foto: S.K.

Zbog vanrednog stanja koje je proglašeno 15.03.2020. godine, Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obaveštava sve poljoprivredne proizvođače koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, da to ne moraju da čine.

Ekspoziture Upreve za Trezor su zatvorene za rad sa strankama.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019-te godine svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev. To znači, da korisnici koji su podneli zahtev u 2019. godine, ne treba da idu u lokalne ekspoziture Uprave za Trezor da podnesu zahtev, već će sredstva biti direktno isplaćena na namenski račun prijavljen u Registru poljoprivrednih gazdinstava, korisnicima koji ostvare pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini.

Кorisnici koji nisu podneli zahtev u 2019. godini, a koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, takođe, ne treba da idu u lokalne ekspoziture Uprave za Trezor da podnesu zahtev. Dovoljno je da podatake o podnosiocu zahteva, i to: ime i prezime, matični broj (JMBG) i broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) upute na sledeću mejl adresu: uap.kabinet@minpolj.gov.rs.

Na osnovu dostavljenih podataka će se vršiti isplata korisnicima koji ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom.

Кorisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl biće dostupne filijale Uprave za Trezor, dok će ekspoziture privremeno prestati sa radom sa strankama. Spisak filijala Uprave za Trezor može se pronaći na sledećem linku: https://www.trezor.gov.rs/src/news/2020_03_18/.

Iz Uprave za agrarna plaćanja mole sve korsinike da postupe prema navedenim instrukcijama. Dodatne informacije mogu se dobiti na neki od telefona Кontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: +381 11 30 20 100; +381 11 30 20 101; +381 11 30 20 118 i +381 11 31 07 002 ili putem imejl adrese uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs.

Za neodložene obaveze u pogledu regulisanja obaveza vezanih za Registar poljoprivrednih gazdinstava, poljoprivrednim proizvođačima biće dostupne filijale Uprave za trezor, dok će ekspoziture privremeno prestati sa radom sa strankama. Spisak filijala sa kontaktima je na linku: https://www.trezor.gov.rs/src/news/2020_03_18/.

Povezano

Iz ove kategorije

Ilustracija: ovce, foto: S.K.

Dan ovčarstva

Udruženje odgajivača ovaca Srbije 15.maja 2021.godine organizuje prvi „Dan ovčarstva 2021“. Manifestacija će se održati

Opširnije »