Biljana Petrović: Nov model zahteva za subvencije

Ilustracija: Biljana Petrović, foto: Svetlana Kovačević, Domaćinska kuća
Ilustracija: Biljana Petrović, foto: Svetlana Kovačević, Domaćinska kuća

Do sada je bio slučaj da su poljoprivrednici podnosili zahteve Upravi za trezor i na osnovu toga su se radili obračuni i isplaćivali. Zbog novonastale situacije, napravljen je nov model  poljoprivrednici neće morati da podnose zahteve, istakla je Biljana Petrović, direktorka Uprave za Agrarna plaćanja, gostujući na RTS –u. Svi koji su do sada podneli zahteve, a njih je 209 000 poljoprivrednih gazdinstava koji su dobili novac na taj način.

Ukoliko neko nije podneo zahtev, a koristio je subvencije prošle godine, iskoristićemo već postojeće podatke, uraditi obračun i isplatiti novac na račun u banci koju su prijavili  Upravi za trezor,  kada registruju  svoje gazdinstvo.

Postoji i treća grupa, a to su poljoprivrednici koji prošle godine nisu ispunjavali uslove za podnošenje zahteva, a to mogu da urade prvi put u 2020.godini za njih je dovoljno da posalju mejl na adresu uap.kabinet@minpolj.gov.rs sa svojim osnovnim podacima,a mi ćemo na osnovu togu odraditi obradu zahteva, proveriti njihovo stanje koliko je hektara bilo da bismo mogli da obradimo subvencije da bi dobili novac na račun, istakla je Perrovićeva. Onoliko hektara koliko su imali upisano u Upravi za trezor kroz svoju setvenu strukturu na toliko hektara im se obračunava, to znači 4000 dinara za repromaterijal, 1200 dinara za gorivo, znači 5200 po hektaru će svako od poljoprivrednika dobiti.

Ono što je važno napomenuti, da oni koji su prošle godine koristili subvencije nema potrebe da salju mejlove.

Povezano

Iz ove kategorije