Mladost, med, inspiracija i jedinstvena Tina

Ilustracija;Tina, foto: M.S,
Ilustracija;Tina, foto: M.S,

U ovom svetu tehnologije i ubrzanog razvoja postali smo gluvi i slepi za neobične inspirativne ljude i priče. Izdvojimo se momenat od profita, interesa i posvetimo pažnju ljudima čija energija, kreativnost i domišljatost tera da se zapitamo ko smo i dokle smo stigli. Stigli smo daleko, daleko, toliko daleko da se moramo vratiti na početak.

Osvrnućemo se na momenat na mladost, med, inspiraciju, ljubav i jednu Tinu. Hajde da med, pčele, i Kreativna Pčelica budu stubovi nosači ove priče. Hajde da priča ohrabri sve one koji odustaju slušajuci kako u Srbiji nista nije moguće. Ispričaćemo kako je moguće sve onda kada prestanete slušati druge, kada sledite svoje ideje vodilje, kada od ničega… stvarate sve. Potrebna je samo ljubav i vera.

Početak Tinine priče o medu je njena neraskidiva veza i ljubav prema deki koji je gajio pčele. Tina je strastveni osvajač sveta, njena strast je putovanje. Upoznavanje sveta i kultura je nešto bez čega nije mogla i ne može. Svuda pođi-kuci dođi. Njen put je pravi lavirint, diplomirala je saobraćaj na Fakultetu Tehničkin nauka u Novom Sadu, gradu njenih snova.

Odlazak u Ameriku je bio značajan momenat, značajno skretanje na jednoj od mnogobrojnih raskrsnica. Svuda je išla srcem i vizijom za širenjem svojih vidika, saznanja i umeća.  Sve to vreme dekine pčelice su vredno radile i čekale Tinu da ih zavoli i pokaže šta ljubav može, a može sve verujte mi. Pčele, ljubav, prvenstveno prema deki-mogu sve.

Tina se posle boravka u Novom Sadu vratila u svoj rodni Bor i tada počinje emotivna i kreativna priča. Pustila je da je vode ideje, pčele i priroda. Svakodnevno brine o pčelama, posvećen rad i ideje su je dovele do taga da seje i sadi razno voće, povrće i bilje. Zamislite samo kako pčele uživaju u mirisima kamilice, nevena, maticnjaka, lavande, mailine,  dok su im košnice ručno oslikane.

Hm… mozda ima još nešto, ali sve možete videti na blogu koji ona neumorno vodi.

Pa hajte ljudi, vidite šta se može kad se hoće! Vidite kako se prave med, propolis i ostali pčelinji proizvodi. Ko god da je ljubitetelj slatkog ukusa, a pritom ga grize savest jer nezdravom ishranom ne doprinosi svom zdravlju, neka zna da postoji i zdrav način da vaše nepce uziva u slatkim rapsodijama.

Bilje koje je Tina izabrala za svoje saveznike blagotvorno deluju na zdravlje, a vi pronađite šta vama odgovara; da li je to kurkuma sa medom koja pomaže vašim zglobovima ili đumbir sa medom koji je nadaleko poznat po svom specifičnom ukusu.

O savršenoj kombinaciji aronije i meda i njenoj učinkovitosti na vaš imuni sistem ne treba ni govoriti.

Ako ste, pak, ljubitelj čokolade, Tina je pripremila čoko med, nesto što zaslužuje posebnu pažnju slatkoljubaca. Ona takođe naglašava kako je važno da mališane naviknemo na med i sigurni smo da ima sjajne ideje kako med uvesti u svakodnevni jelovnik jednog mališana.

 

 

 

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca