Za narednu godinu 25 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi

Ilustracija: paprika u plastenicima,foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: paprika u plastenicima,foto: Domaćinska kuća

U budžetu grada Kragujevca planirano je za narednu godinu 25 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi, a isto toliko je utrošeno u ovoj godini.

Najviše interesovanja bilo je za kupovinu nove priključne mehanizacije.

U ovoj godini za nabavku nove priključne mehanizacije bilo je namenjeno 8,5 miliona dinara, a za sufinansiranje kamate za poljoprivredne kredite četiri miliona dinara, prenosi RTK.

Subvencije za osiguranje useva, plodova i životinja iznosile su 3,5 miliona dinara, a za nabavku mašina i opreme za pripremu stočne hrane 3 miliona dinara.

Za regres za reproduktivni materijal bilo je opredeljeno 2,5 miliona dinara, a milion i po za subvencije za nabavku nove opreme za pčelarstvo.

Za podizanje i opremanje plastenika i opreme za navodnjavanje kao i podizanje novih ili obnavljanje zasada voćaka, hmelja i vinove loze po milion dinara.

U pripremi je i novi program za 2021. godinu, a iz budžeta je planirano da se izdvoji 25 miliona dinara.

Kroz podsticajna bespovratna sredstva podstiče se poljoprivredna proizvodnja i poboljšava kvalitet proizvoda, a uslovi za dobijanje sredstva za narednu godinu biće isti.

I ove godine biće dotacija poljoprivrednim udruženjima, kao i naknada štete za povrede, ili štetu nastalu usled elementarnih nepogoda.

Povezano

Iz ove kategorije