Krediti i bez kamate

Razvojni fond AP Vojvodine već je pripremio konkurse za 2021. godinu.  Direktor Goran Savić, kako prenosi list Poljoprivrednik, najavljuje da će ponovo biti na raspolaganju 12 kreditnih linija sa fiksnim kamatnim stopama, koje se kreću u rasponu od 1% do 3% na godišnjem nivou i periodima otplate do sedam godina sa čak dve godine grejs-perioda.

Ono što svakako treba naglasiti su kreditne linije koje subvencionišu pokrajinski sekretarijati, po kojima se uplaćena redovna kamata u celosti refundira, te za korisnike koji redovno otplaćuju rate iznosi 0%. To su, pre svega, kreditne linije za razvoj turizma, razvoj seoskog turizma i za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže.

– Svoju aktivnost u toku 2021. godine Razvojni fond AP Vojvodine će usmeriti u pravcu ostvarenja saradnje sa Zelenim klimatskim fondom. Odnedavno Razvojni fond AP Vojvodine je dobio status implementacionog partnera i time stekao pravo da u ime Republike Srbije podnosi projekte Zelenom klimatskom fondu, koji će doprineti jačanju nacionalnog kapaciteta i pokretanju klimatski odgovornih investicija, počev od izrade strategija, studija izvodljivosti do investicionih pilot projekata, ističe Savić.

Goran Savić ističe da Razvojni fond APV u najskorije vreme očekuje i odobravanje projekta spremnosti, čime bi započeo i zvanični proces jačanja kapaciteta za akreditaciju, s ciljem pristupa investicionim finansijskim instrumentima Zelenog klimatskog fonda. Time će biti omogućeni novi konkursi za projekte koji smanjuju emisiju CO2 i globalno zagrevanje.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

25.03.2024.

Javni pozivi za kratkoročno kreditiranje

21.02.2024.

Subvencionisani krediti Ministarstva poljoprivrede

12.02.2024.

Jelena Tanasković: U pasivan status biće stavljeni isključivo oni koji su pokušali da lažno predstave faktičko stanje

10.02.2024.

Pravilnik o kreditiranju u poljoprivredi u celosti

08.02.2024.

Široka paleta kreditnih proizvoda

07.02.2024.

Uskoro kreću subvencionisani krediti Ministarstva poljoprivrede

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca