Kada je pre tri godine otišao u penziju Dragoljub Mićić, se vratio u rodno selo Svojdrug kod Bajine Bašte. Mada živi u Valjevu, godinama unazad se bavio poljoprivredom, međutim u poslednje tri godine intenzivno.
Od Jelinskog Potoka, na sever niz Drinu, do ušća rečice Kozjaka u Drinu, pa od Jelina na sever preko visokih kosa Strmenjače i Perunike sve do poslednjih povlenskih visova Jasenovca, Proseka i Lučevika uz suviše stešnjenu Svojdrušku ili Begovsku Reku, prostire se ovo i suviše razvučeno i razbijeno selo.
Dragoljub gaji malinu na 60 ari sortu vilamet, i još 30 ari je pripremljeno za prolećnu sadnju.

,, Znamo da je vilamet jedna od najrasprostranjenijih i najprofitabilnijih u svetu, ali i kod nas, Plodovi su joj srednje krupni, tamno crvene boje, karakterističnog ukusa i arome, ističe Dragoljub i dodaje:
Malina vilamet gajim u obliku živice (žive ograde), sadnice mogu da dostignu visinu i do tri metra. Dakle, kod ove sorte maline neophodno je vezivanje sadnice uz žicu, kao i redovno orezivanje. Prekraćivanje nakon sadnje se vrši u proleće na taj način što se sadnice prekraćuju na 20 centimetara od provršine zemlje (2 do 3 pupoljaka).
Za uzgoj maline Vilamet odlično su se pokazali brdsko – planinski predeli, nadmorske visine od 500 do 900 metara. S druge strane, malinjak vilamet na 400 metara nadmorske visine obično ne daje rezultate kao što je slučaj na većim nadmorskim visinama. Vilametu, kao i malinama uopšte, pogoduje smena 4 godišnja doba jer tada fino prelazi iz jedne razvojne faze u drugu. Na nadmorskoj visini od 1000 metara vilamet može obilno da rađa ali jači sneg u toku zime može da nanese obilnije štete sadnicama.
Osim voćarstva ovaj vredni domaćin se bavi i povrtarstvom.
,, Gajimo papriku, paradajz, luk, krompir i cveklu. Tokom cele godine imamo neko povrće. Krajem marta rasađujemo papriku i paradajz, a u aprilu je sadimo. Navodnjavaju sistemom kap po kap, sa izvorske vode.
,, Sve proizvodimo od našeg voća, dok divlju kupinu, šumske jagode i borovnice beremo u našem selu. U ceo proces setve, sadnje, obrađivanja, berbe i pripreme proizvoda na tradicionalan način uključena je cela porodica, priča nam Dragoljub, i dodaje: Rakiju proizvodimo od naših starih sorti šljiva, ručno ih kupimo i rakiju proizvodimo na tradicionalni način i čuvamo u drvenim buradima. Naše proizvode prodajemo online i na pijacama u Beogradu. Za sada su to skromni prihodi.
U ponudi imaju veliki izbor proizvoda, slatko od smokve, džem od smokve, mlatko od maline….., prave i domaće kolače.