Prijavite se za prezentaciju Pravilnika, evo i gde

Ilustracija: Traktor sa gazdinstva u Českoj, foto: S.K.
Ilustracija: Traktor sa gazdinstva u Českoj, foto: S.K.

Najavljivani Pravilnik o dodeli 50% bespovratnih sredstava sa PDV-om u okviru projekta za konkurentnu poljoprivredu je objavljen, a na osnovu njega se u aprilu očekuje Javni poziv, objavljeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici opštine Topola.

U saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Kragujevac, Opština Topola će organizovati prezentaciju navedenog Pravilnika 05. aprila (ponedeljak) u sali Bioskopa u Topoli, sa početkom od 11 časova, uz poštovanje mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Pozivaju se zainteresovani da uzmu učešće na prezentaciji Pravilnika, gde će se bliže upoznati sa uslovima koje propisuje Pravilnik i dobiti odgovore na svoja pitanja. Takođe za sva pitanja mogu se obratiti na mejl arrtopola@yahoo.com ili kontakt telefone 0648614286 i 0600550180.

Da podsetimo, Pravilnik podrazumeva da fizičko lice – poljoprivrednik ili privredni subjekt dobija 50% bespovratnih sredstava sa PDV-om, ima učešće od samo 10%, a za preostalih 40% uzima kredit od poslovne banke.
Po Praviliku za:
Projekte koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne poljoprivredne proizvodnje, jačanje veza unutar tržišnog lanca, kao i na diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti na gazdinstvu kroz razvoj starih i umetničkih zanata, odnosno domaće radinosti:
– minimalna vrednost prihvatljivih troškova ne sme biti manja od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti;
– maksimalna vrednost prihvatljivih troškova ne sme biti veća od 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.
Projekte koji se odnose na unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti otkupa, prerade i marketinga primarnih poljoprivrednih proizvoda, kao i unapređenje marketinga proizvoda domaće radinosti:
– minimalna vrednost prihvatljivih troškova ne sme biti manja od 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti;
– maksimalna vrednost prihvatljivih troškova ne sme biti veća od 400.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Povezano

Iz ove kategorije