Otvorena „Bašta u srcu Sajma“

Na Beogradskom sajmu otvorena je prva sajamska manifestacija, posle godine pauze uslovljene svetskom pandemijom. Slede dani povratka u normalne društvene tokove, kao i jedinstvena prilika da se čvršće i jače povežemo sa prirodom.Simbolično, novi početak označiće najšarenija i najmirisnija manifestacija u sajamskom kalendaru, 26. Međunarodni sajam hortikulture “BeoPlantFair”, sa već tradicionalnim pratiocima – 24. Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode”, 9. Izložbom baštenskih i parkovskih mašina “MotoplantExpo” i 5. Izložbom organske proizvodnje “Organic Fest”.Do nedelje, 23. maja, pred posetiocima je mesto inspiracije i ideja za ozelenjavanje površina, uređenje terasa i balkona, kao i uređenje vrtova i sadnju u baštama.

Ilustracija: Sa sajma hortikulture
Ilustracija: Sa sajma hortikulture

Prijatnu dužnost da otvori ovogodišnji Sajam hortikulture, imao je Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, koje je već 13 godina tradicionalni pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije.

Uz prenošenje pozdrava od strane resornog ministra Branislava Nedimovića, istakao je značaj Sajma hortikulture za podršku proizvođačima da izađu iz lokalnih okvira, jer je ovo značajan skup pojedinaca, privrednih subjekata, zadruga i svih aktivnih učesnika u poljoprivredi i oblastima oko hortikulture:- Sajam je spoj lepog i korisnog, prilika da se upoznamo sa novim tehnologijama, uz naglašen estetski aspekt. Ovo nije najveći sajam, ali je najlepši. Ministarstvo će pomagati i podržati sve proizvođače, uz fokus na jačanje kapaciteta iz oblasti organske proizvodnje. Moramo čuvati već narušenu životnu sredinu i prirodne resurse.Na svečanoj ceremoniji prisutnima se obratio i veliki prijatelj prirode i Sajma hortikulture Dejan Dragićević, voditelj serijala „Prva bašta Srbije“ (RTS) i „Cvetni kutak“ (Agro TV)

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

24.04.2023.

Otvoren Sajam hortikulture u Beogradu

17.04.2023.

Uskoro međunarodni sajam hortikulture

11.05.2022.

Novosadski sajam: 89. Međunarodni poljoprivredni sajam od 21. do 27. maja 2022.godine

02.04.2022.

Ministarstvo poljoprivrede pokrovitelj Međunarodnog sajma hortikulture od 07. do 11. aprila

24.11.2021.

Ko će otvoriti Sajam etno hrane i pića

06.10.2021.

Velimir Stanojević: Perspektiva gajenja jagodičastog voća

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca