Traži se karta više

Botanička bašta „Jevremovac“ po treći put je domaćin najotmenije muzičko-vinske manifestacije u gradu Wine Garden, koja će biti održava danas   i sutra od 13 do 21 h. Tražila se i karta više, jer za ovu manifestaciju vlada veliko interesovanje, što zbog dobre organizacije, tako i dore čašice, a možda i više vina.

Šetajući “Vinskom trasom” kroz Botaničku baštu posetioci  imaju priliku da se upoznaju sa vinima 45 odabranih vinarija.

Osim odlične ponude vina posetioci će moći da degustiraju i razne vrste sireva, proizvoda od mangulice i delikatesnih pašteta, a da bi piknik bio potpun moći će da se kupe i burgeri, peciva, sendviči, kao i ručno rađeni sladoledi i slatkiši.

Ukupno 45 vinarija iz Srbije, ali i nekoliko specijalnih gostiju iz Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i po prvi put u Srbiji vina iz Moldavije.

Ilustracija: Marija Vujić, vinarija Fragaria
Ilustracija: Marina Vujić, vinarija Fragaria

Na ulasku u Botaničku baštu posetioci mogu rentirati vinsku čašu, koja će im omogućiti besplatnu degustaciju vina.

Ilustracija: Sa wine gardena, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Sa wine gardena, foto: Svetlana Kovačević

Trenutni epidemiološki uslovi ne dozvoljavaju održavanje velikih koncerata, što ne znači da će uživanje u zelenoj oazi Botaničke bašte biti manje uzbudljivo.

Štandovi sa vinima i drugim proizvodima  su raspoređeni na propisanoj udaljenosti kako bi izlagači i posetioci bili na bezbedni, a na velikim zelenim površinama Botaničke bašte su  postavljeni lejzi begovi i ćebići za sedenje, čemu se posebno raduju deca.

 

Ilustracija: I deca uživaju, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Sa wine gardena, foto: Svetlana Kovačević

U glavnoj zoni kod Staklene bašte nastupiće Ljuba Paunić Latin Jazz Trio i Ivan Radivojević Trio. Kod piknik zone očekuje vas nastup gudačkog kvarteta Crystal Strings i Duo Sagittarus, dok će na trećoj lokaciji kod stare česme nastupiti Marko Milovanović Guitar Art i Nina Stojanović Trio.

Nema festivala gde nije Podrum kupinovog vina „Tatalović“.  To je porodična vinarija koja se bavi proizvodnjom kupinovog vina i čiji je osnovni proizvod „Dušanovo kupinovo vino“.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

27.02.2024.

Gde je najbolje čuvati vino

23.02.2024.

Novosadski festival vina „Wine Fest“

12.02.2024.

Otkrivamo vam  šta znače oznake na etiketama na flaši

09.02.2024.

Manifestacija pod nazivom „Rumske priče o ljubavi i vinu“.

16.01.2024.

Famozna oranž vina

10.01.2024.

Da li znate koliko je potrebno grožđa za jednu flašu vina?

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca