Krkobabić: Vučićev investicioni plan „Srbija 2020-2025“ je preduslov za opstanak sela Srbije

Beograd, 6.05.2021. - Ministar za brigu o selu Milan Krkobabic (na fotografiji) i nadbiskup beogradski Stanislav Hocevar obratili su se novinarima po zavrsetku danasnjeg sastanka u Palati Srbija u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Govoreći o ulaganjima države u seoska područja Krkobabić je istakao: „Napori Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Ministarstva za brigu o selu ostali bi bez realizacije da nije istinske podrške predsednika Republike Aleksandra Vučića i investicionog plana „Srbija 2020-2025“. Tim planom i stopom rasta BDP-a od minimum 6% na godišnjem nivou mogući su značajniji pomaci na bolje u selima Srbije.“

Plan predviđa pet milijardi evra za izgradnju 5.000 kilometara regionalnih i lokalnih puteva, tri milijarde evra za izgradnju vodovoda i kanalizacije južno od Save i Dunava, ali i 300 miliona evra, mimo budžeta RS, namenjenih kupovini mehanizacije, navodnjavanju i komasaciji.

„Naša misija da se sačuvaju sela Srbije se bazira na tim izdvajanjima, jer za to su nam potrebne velike pare, a još više rada i znanja“ izjavio je Krkobabić danas za TV Prva.

Povezano