Mnogi misle da je napraviti liker viša matematika. Verujte samo vam treba malo vremena, i naravno sastojci koji su potrebni. Lepo je dočekati goste uz neki aperitiv, a liker od maline sigurno to jeste. Evo i recepta koji je po meni odličan.
Sastojci:
- 1 kg malina
- 1 kg šećera
- 1 l domaće rakije po izboru ( od grožđa, kruške, jabuke…), po meni najbolje je praviti sa rakijom od jabuke, ali kupiti kod proverenih proizvođača.
- Prvo operite maline, ali vodite računa da svaka treba da bude potpuno zdrava, kako vam ne bi propao trud oko pripreme likera. Zatim ih ostavite da se osuše. Poređajte u veću teglu red maline, red šećera,dodajte i malo začina kao što je biber, vanila, cimet, kada ste sve poređali sipajte rakiju. Zatim teglu zatvorite i ostavite da odstoji 40 dana. Teglu ostavite na toplom mestu, ali nikako na suncu. Svakoga dana promešati nekoliko puta.