Danas je otvoren XI Balkan Cheese Festival

Konačno, ponovo, posle duge pauze, 26. i 27. juna Beograđani i gosti Beograda moći će da degustiraju i kupe veoma interesantne i originalne sireve, a ovog puta, na istom mestu odvijaće se i festival poslastica i slatkiša pod nazivom Sladak život. Sirevi i poslatice na festival stižu iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine, pa i Francuske.

Pirоtski kačkavalj jеdan jе оd najznačajnijih pirоtskih brеndоva, prоizvоd sa zaštićеnim gеоgrafskim pоrеklоm imеna, tako da posetioci mogu da probaju i kupe.

Pored njihovog specijalnog kozjeg sira sa crnim tartufom, Tartufi SR – Truffles će obradovati posetioce čarolijama koje savršeno pasuju uz određene vrste sireva na našem festivalu: beli & crni tartufi, maslinovo ulje sa ukusom belog ili crnog tartufa, sos sa crnim & belim tartufima, Carpaccio sa crnim tartufima.
A za ljubitelje slatkog, tu su malina, jagoda ili kajsija -crni tartuf & Bagremov med sa belim ili crnim tartufima!
Sa svojom fantastičnim proizvodima koji su 100% od kozjeg mleka, ponovo sa nama Kozari:
-beli srpski sir,
-dimljeni sir,
-sir u maslinovom ulju,
-sir sa plesnima u listu kestena,
-sir sa plesnima u hrastovoj kori i čubru,
-sir sa plesnima u pepelu hrasta,
-sirevi od surutke (urde),
-kao i jogurt, probiotski napitak „Čudo“, surutka, paster mleko

Festival sireva biće otvoren oba dana od 10 do 20 sati. Cena jednodnevne ulaznice je zapravo cena karte za ulaz u Botanički baštu i iznosi 300 dinara. Ulaznice će biti dostupne na biletarnici Botaničke bašte i onlajn na adresi www.tickets.rs

Povezano