Korali čarolija ukusa

Mi smo mali proizvođači lešnika, koji svoje lešnike koristimo kako glavni sastojak u ručnoj proizvodnji čokolada Korala. U pitanju su čokoladice- Beli i Crni Korali, rustičnog oblika, male pojedinačne gramaže. Svaka čokoladica je pojedinačno zapakovana u kesice, a zatim u jednu od kutija, počinje priču Dušica Ljepojević.

Beli Korali su kombinacija bele čokolade,  lešnika i badema i črnu varijantu, korminaciju crne i mlečne čokolade, unutra je ceo lešnik, susam i malo ruma.

Ilustracija: Beli Korali, foto: Fb Korali čarolija Ukusa
Ilustracija: Beli Korali, foto: Fb Korali čarolija Ukusa

„Kada smo pre tri godine odlučili da naše lešnike iskoristimo za proizvodnju čokoladica nismo znali mnogo toga … Nismo znali koliko je borba teška i komplikovana, često u šali kažemo  – da smo znali – verovatno ne bi probali, priča nam Dušica i dodaje:  ali prava istina je – da bi probali, zato što je ovo što radimo – ono što volimo i u šta verujemo.  Verujemo da se trud i rad isplati, verujemo da je bitno da radite ono što volite, punog srca.  I verujemo da porodica zajedno može da ostvari sve što zamisli, nebitno koliko je teško i koliko truda moralo da se uloži, priča nam Dušica Ljepojević, i dodaje:

Korale prodajemo i pakujemo na više načina, a sve u cilju zadovoljenja različitih potreba naših klijenata i širenja Čarolije ukusa. U ponudi imamo kutije različitih dimenzija i oblika, koje je moguće brendirati.

U Slankamenu imaju četiri sorte lešnika, na 30 ari. Imaju nameru i da prošire proizvodnju. U početku su prodavali lešnike, ali zbog kako kaže Dušica, jedno vreme je bila niska cena, i odatle ideja da krenu u proizvodnju čokoladica.

Dušica i njen suprug nisu iz ove branše, ali su hteli neki dodatni posao i profit.

„U odnosu na druge vrste voćaka, u povoljnim uslovima i sa skromnim ulaganjima lešnik daje odlične prinose. Gajenje lešnika ima mnoge prednosti kao što su jednostavnost proizvodnje, zahtevani uslovi gajenja su veoma skromni,  biljke ne napadaju brojne bolesti, a većinu proizvodnih operacija sada je moguće mehanizovati, ističe Dušica, i dodaje za sada sve rade ručno ali nadaju se boljem sutra da prođe pandemija, i da krenu u nove radne pobede.

Naručite ove lepe kolačice_ 

065 3287008

[email protected]

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.10.2023.

Sajam torti i kolača

27.07.2023.

Madame Vanille radionica za kolače

04.05.2023.

Sitni kolači Cece sremice

22.04.2023.

Posetite još sutra ovaj Festival, možda vam i život bude slađi

23.08.2022.

Kako suzbiti leskin rilaš

29.03.2022.

Koja je najbolja podloga za lesku

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca