Novi konkursi za poljoprivrednike u Vojvodini,evo i kada

Ilustracija: suncokret, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: suncokret, foto: Domaćinska kuća

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Čedomir Božić, je u okviru obilaska poljoprivrednog gazdinstva porodice Damjanović u Gornjoj Rogatici, u opštini Bačka Topola, akako prenosi Agrosmart, rekao da je veoma zadovoljan odzivom i voljom naših poljoprivrednika da svojim radom i poboljšanjem proizvodnje doprinesu što bržem razvoju poljoprivrede u našoj državi.

– Nakon uspešno završenih konkursa i dodele ugovora poljoprivrednicima, najavljujem i nove konkurse već krajem januara sledeće godine. Ovakva naša aktivnost nam umnogome pomaže da kreiramo što bolje programe i mere do kojih dolazimo u kontaktima sa ljudima na terenu, istakao je Čedomir Božić.

Prilikom posete tom mestu, on se sastao sa poljoprivrednicima sa tog područja, s kojima je razgovarao o modernizaciji i inovativnim metodama u poljoprivredi. Poljoprivrednici su iskazali veliko interesovanje za subvencije Pokrajinske vlade, odnosno resornog sekretarijata, a imali su priliku i da istaknu svoje probleme.

Cilj obilaska gazdinstva i sastanka sa poljoprivrednicima, kako je istakao Božić, bio je da se uoče potrebe poljoprivrednih proizvođača, kako bi se u skorijoj budućnosti, u skladu sa mogućnostima, njihovi problemi i rešavali.

Povezano