Kuhinje i sveta – hrana i pića u kojima uživaju sva čula!

U nedelju 29.8.2021. godine, na petom međunarodmom festivalu „Kuhinje sveta“ na Dorćol Placu u Beogradu, gastrosladokusci biće u prilici probaju specijalitete iz Hercegovine, slovenačke kobasice i vina, dalmatinska ulja, arapske slatkiše, tradicionalna srpska jela i domaće proizvode iz cele Srbije: namaze, džemove, začine, sireve, delikatese od mesa, med, vino i druga pića, zdrave sokove, poslastice i veganske proizvode.

Na festivalu „Kuhinje sveta“, hranu i kulturu arapskih zemalja promovisaće „Arapski kulturni centar“. Pored prepoznatljivih proizvoda, posetioci će moći da uživaju u kulturi i običajima dalekih zemalja. Crtanje kanom, slatkiši i urme biće dostupni za sve posetioce ovog međunarodnog događaja. Iz Slovenije nam stižu hrenovke, najfinija mortadela i čuvene kranjske kobasice koje mnoge podsećaju na detinjstvo. Ukusi Slovenije biće dopunjeni i njihovim najpoznatijim penušavcima i čuvenim stonim vinima od prepoznatljivih sorti grožđa.

S obzirom na to da je festival prodajnog karaktera, posetioci će moći da kupe sve izložene proizvode i da u njihovim ukusima uživaju u svom domu. Proizvodi od mesa, sirevi i slatkiši zadovoljiće i najveće gurmane, dok će pobornici zdravog načina života i ishrane biti u prilici da uživaju u džemovima, gotovim zdravim obrocima, veganskim ćevapima, namazima od luka, urmi, aronije i bundeve.

Gastronomski užitak upotpuniće folklorna i pevačka društva iz Srbije, predavanja o zdravijim navikama i životu. Posetioci će biti u prilici da saznaju sve o predstojećoj berbi grožđa, i manifestacijama tokom narednog perioda na štandovima turističkih organizacija iz Vršca, Valjeva, gradske opštine Mladenovac i gradske opštine Sopot i udruženja iz Kragujevca.

Festival „Kuhinje sveta“ predstavlja lepotu raznovrsnih ukusa iz celog sveta, promoviše i upotpunjuje i gastronomsko-turističku ponudu Republike Srbije.

Više o petom međunarodnom festivalu „Kuhinje sveta“ pogledajte na www.kuhinjesveta.com

 

Nedelja,  29.8.2021. od 11 do 19 časova Dorćol plac. Ulaz na festival je besplatan.

Povezano