Sutra počinje sajam poljoprivrede

Ilustracija: logo Šumadijski sajam poljoprivrede, foto: Šumadijski sajam
Ilustracija: logo Šumadijski sajam poljoprivrede, foto: Šumadijski sajam

Sajam poljoprivrede, 17. po redu, biće održan na „Šumadija sajmu“ od 2. do 5. septembra.

Svoje potencijale predstaviće domaći izlagači iz svih oblasti počev od poljoprivrede, mehanizacije i opreme, do stočne hrane, sadnog i semenskog materijala. Posetioce očekuje bogat i kvalitetan program, poručuju organizatori – „Šumadija sajam“ i grad Kragujevac, kao pokrovitelj te manifestacije, prenose kragujevačke Nedeljne novine.

„Pored velikog broja izlagača iz Kragujevca i okoline, učešće na ovoj sajamskoj manifestaciji potvrdili su i predstavnici drugih gradova Aranđelovca, Topole, Čajetine, Zlatibora i Užica, što je upotpunilo sadržaj sajama regionalnog karaktera. Iako su okolnosti za organizaciju takve manifestacije specifične i otežavajuće, zalaganje svih zaposlenih i ogromna podrška lokalne samouprave doveli su do rezultata, odnosno do rekordnog broja izlagača u sajamskoj hali koja je kompletno popunjena. Prošle godine, da podsetimo, sajam nije ni održan, jer je u hali bila privremena kovid bolnica. Ove godine, opet, uz brojne probleme koje nosi epidemija koronavirusa, nismo hteli da posustanemo kada je organizacija u pitanju i napravili smo iskorak“, istakao je Aleksandar Lazović direktor Šumadija sajma..

Sajam poljoprivrede je postao prepoznatljiva manifestacija i jedan od najvećih regionalnih događaja u Šumadiji i Pomoravlju.

„Tako i ove godine, posetioce očekuje bogata ponuda, ali i sadržaji prilagođeni najmlađima. Većina manifestacija biće održana na otvorenom, u skladu sa svim protivepidemijskim merama. Obezbedili smo bezbedne i kvalitetne uslove da svi šatori, ali i izložbe i manifestacije, tokom četiri dana sajma, budu održane u različito vreme i na propisanoj udaljenosti“, rekao je Nikola Paunović načelnik Odeljenja za poljoprivredu grada Kragujevca.

On je najavio sedam izložbi, među kojima izložbe konja i krava na kojima će učestvovati po 50 grla što je rekordan broj, zatim izložbe ovaca, koza i svinja, kao i sitnih životinja.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 sati, a, tradicionalno, ulaz i parking su besplatni.

Povezano

Iz ove kategorije