Utisci sa najveće jesenje smotre agrara u Šumadiji

Tradicionalni 17. Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu i ove godine privukao je veliki broj izlagača, ali i posetilaca.

Na sajmu su nastupili brojni domaći izlagači iz svih oblasti poljoprivrede, od mehanizacije, opreme, stočne hrane, proizvoda od plastike, opreme za preradu voća, povrća, semenskog i sadnog materijala. Organizovane su i izložbe sitnih životinja, svinja, ovaca, krava, konja…

U sali Šumadija sajma u Kragujevcu u toku je 17. Šumadijski sajam poljoprivrede na kome se Turistička organizacija „Zlatibor“ trećeg sajamskog dana predstavila gostima iz Šumadije u okviru štanda Opštine Čajetina i zlatiborskog „Eko agrara“.

Posetioci štanda imali su priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom planine za predstojeću jesenju sezonu a posebna zainteresovanost vladala je za cene hotelskog i privatnog smeštaja za predstojeći period kao i informacije o najnovijoj atrakciji, zlatiborskoj „Gold gondoli“. Veliku pažnju privukla je i prilika da se degustiraju proizvodi mlekare „Naša Zlatka“, a zadovoljni kvalitetom ovih proizvoda mogli su da ih pazare po povoljnim sajamskim cenama.

 

Galerija slika:

 

Vladimir Matić, je za naš portal istakao da je poljoprivredni sajam iz godine u godinu sve bolji. ,, Imao sam priliku da vidim mnogo toga, što će pomoći meštanima Koceljeve i okoline posle saveta koje ću im dati. Ne bih da odvajam posebno firme, ali imalo se šta videti. Mehanizacija, savremeni sistemi za navodnjavanje, protivgradne mreže….

Svaka od manifestacija je korisna za naše poljoprivrednike, istako je Matić.

Ilustracija: Sa sajma poljoprivrede u Kragujevcu, foto: Domaćinska kuća

Povezano