Branislav Nedimović: Sajam mora da se održi

Ilustracija: Sa Novosadskog sajma poljoprivrede, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Sa Novosadskog sajma poljoprivrede, foto: Svetlana Kovačević

„Što se tiče 88. Sajma poljoprivrede, ove godine se održava u delimično specifičnim uslovima, prouzokovani koronom, vodićemo računa  da svaki segment održavanja ovog sajma bude prožet preventivnim merama i zaštitom ljudi,  jer nama je život i zdravlje ljudi najvažnije, istako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i dodao: Privreda mora da živi, mora sajam da se održi. Prošle godine smo imali virtuelnu manifestacijU.  Ovo godine očekujem dosta ljudi, Češka nam je domaćin sa kojom imamo savršene odnose.

Nekoliko ministara iz drugih zemalja će nam biti gosti, najavio nam se ministar poljoprivrede Poljske, Češke, Izraela, Italije, Belorusije. Ove godine je poljoprivreda u fokusu kao i hrana.

Da podsetimo:

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu,  održaće se od 18. do 24. septembra.

Međunarodni poljoprivredni sajam je poslednji put održan u standardnom formatu 2019. godine. Tokom sedam dana, kroz kapije Novosadskog sajma prošlo je 140.000 posetilaca.

Nastupom 1.518 izlagača koji su predstavili robu i usluge iz 61 države, obeležen je 86. međunarodni poljoprivredni sajam, održan od 11. do 17. maja. Poljoprivredni sajam je prvi put imao i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja. Te dve titule u 2019. nosili su Italija i Tunis.

Otvoreni izlagački prostor je 47.000 m², a zatvoreni 11.500 m². Nacionalna izložba stoke organizovana je na 5.000 m². Posetioci sajma su mogli da prisustvuju na više od 50 konferencija, radionica i panela u Kongresnom centru.

Povezano