Očekuje se velika posećenost i pored ograničenja

Ilustracija: Sa konferencije za novinare, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Sa konferencije za novinare, foto: Svetlana Kovačević

Organizatori sajma i sponzori organizovali su danas u Beogradu, u Medija centru,  konferenciju za medije, kako bi predstavili sadržaje Sajma i pozvali zainteresovane da prisustvuju međunarodnom događaju.

„Sajam za održavanje ima dozvolu od Kriznog štaba, a organizuje se uz podršku resornog ministarstva, lokalne samouprave Novog Sada, zemlje partnera-Češke i pokrajinskih vlada, kao i uz pomoć mnogobrojnih sponzora iz privatnih sektora, istakao je Slobodan Cvetković, direktor sajam i dodao da uz zeleni sertifikat može da se uđe na sajam a ko nema radićemo se brzi  PSR test, o trošku sajma.

Ove godine očekujem veliku posećenost i pored ograničenja. Češka nam je domaćin sa kojom imamo savršene odnose kako u poljoprivredi tako i između dve države. Očekujem učešće 15 zemalja, nekoliko ministara poljoprivrede iz okruženja će doći. Ministri iz Poljske, Češke, imamo najave da će doći ministar poljorivrede Izraela, Belorusije i Italije. Ove godine je očigledno poljoprivreda u fokusu, istako je Cvetković.

Ilustracija: Slobodan Cvetković, direktor sajma, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Slobodan Cvetković, direktor sajma, foto: Svetlana Kovačević

Organizatori su najvili da će na Sajmu poljoprivrede biti predstavljena nacionalna izložba stočarstva, genetskih potencijala i organskih proizvoda, ali i defile nagrađenih grla, koja su pod pokroviteljstvom resornog ministarstva.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Senad Mahmutović istakao je da je za Srbiju veoma važno da se sajam održi, jer se na njemu promovišu domaći proizvodi koji su interesantni stranom tržištu, kao i investitorima.

„U ovoj godini u Srbija je ostvarila suficit u izvozu prehrambene robe za sedam meseci u vrednosti ukupnog izvoza 2010 godine. Višak izvoza nad uvozom ove godine ostvaren je u vrednosti od 1,07 milijardi“, rekao je Mahmutović ističući važnost izlaganja domaćih proizvoda.

Ilustracija: Senad Mahmutović, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Senad Mahmutović, foto: Svetlana Kovačević

Organizatori su najavili da će potvrda o vakcinaciji ili preležanoj infekciji virusom korona, biti neophodna za ulazak na sajam, a da će nevakcinisani posetioci morati da urade besplatan antigenski test koji obezbeđuje Sajam.

Posetioce od 18. do 24. septembra pored sajamskih akcija, degustacija i brojnih atrakcija, očekuje i poklon nagradna igra u kojoj se mogu osvojiti vredne nagrade kao traktor ili pneumatska sejalica.

Sajam za održavanje ima dozvolu od Kriznog štaba, a organizuje se uz podršku resornog ministarstva, lokalne samouprave Novog Sada, zemlje partnera-Češke i pokrajinskih vlada, kao i uz pomoć mnogobrojnih sponzora iz privatnih sektora.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Berba i čuvanje kukuruza

Posto vremenski uslovi dozvoljavaju u narednom periodu na području Pčinjskog okruga, predstoji berba ranih i

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca