Novinarsko priznanje Novosadskog sajma

Ilustracija; Godrana Radović( u sredini) dobitnica nagrade, foto: Gordana Radović
ustracija; Godrana Radović( u sredini) dobitnica nagrade, foto: Gordana Radović

Novinarsko priznanje Novosadskog sajma, „Petar Davidović“. Dodeljuje se za kontinuirano praćenje i afirmaciju aktivnosti Novosadskog sajma, a ove godine to priznanje je osvojio list „Poljoprivrednik“, prvi put objavljen 2. decembra 1956. godine. Slavi 65 godina, a slaviće nadamo se i ovo uvaženo priznanje Novosadskog sajma.

U želji da se i posthumno zahvali nedavno preminulom fotoreporteru Jaroslavu Papu (1957-2021) koji je beležio istoriju Novosadskog sajma nepunih 30 godina, ali i veličanstvene fotografije prirode, pre svega u Vojvodini, na Novosadskom sajmu je priređena izložbu 30 tematskih fotografija UMETNOST TRENUTKA (Sajam – priroda Vojvodine – Grad Novi Sad)

Jaroslav jeste bio umetnik fotografije i to je bio još jedan povod da Novosadski sajam ustanovi priznanje koje će nositi njegovo ime i koje će se od sledeće godine dodeljivati fotografima i fotoreporterima. To, međunarodno priznanje za najbolju fotografij, dodeljivaće se jednom godišnje, u vreme Sajma lova i ribolova.

Priznanje je direktorici “Dnevnik-Poljoprivrednik” AD, dr Gordani Radović, uručio generalni direktor “Novosadskog sajma”, mr Slobodan Cvetković, na Večeri šampiona, održanoj u okviru 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

 

Povezano

Iz ove kategorije