Koje su cene dronova

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je, kao i svih predhodnih godina, bio je  prilika za posetioce da vide novine u poljoprivredi. Ove godine veliku pažnju posetilaca privukao je stand firme “Agrodron”  na kojem su se mogli videti dronovi različitih vrsta i namena počev od velikih letilica za prskanje poljoprivrednih useva, preko onih koji služe za daljinsku detekciju do onih koji se koriste u elektroprivredi. Dronovi namenjeni poljoprivredi, kako smo saznali, mogu se koristiti u voćarstvu, vinogradarstvu i ratarstvu.

Prema rečima Zorana Stojanovića iz “Agrodrona”, reč je o letilicima poslednje generacije i to najnovijim modelima iz 2020. godine. Kako smo saznali, proizvode se različiti modeli dronova, a da njihova upotreba postaje sve rasprostranjenije potvrđuje i podatak da je Vlada Republike Kine prošle godine subvencionisala kupovinu čak 20.000 ovih bespilotnih letilica.

-Osim što prodajemo dronove, naša firma radi i njihov servis kao i obuku za korišćenje. Cene zavise od konfiguracije, veličine i namene letilice. Ove koje su izložene na Sajmu  koštaju od 15.000 do 20.000 evra. Ukoliko se koriste u ratarskoj proizvodnji, onda je potreban veći broj baterija i letelice će biti skuplje, rekao je Stojanović.

On je objasnio i da dronovi čija namena je za voćarstvo i vinogradarstvo, imaju potrebu za manjim brojem baterije, te je samim tim i njihova cena niža.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

09.04.2024.

Izložba poljoprivredne mehanizacije tradicionalno privlači najveći broj posetilaca Međunarodnog poljoprivrednog sajma

05.04.2024.

Najveća smotra agrara

26.01.2024.

EU – PARTNER POLJOPRIVREDNOG SAJMA

26.01.2024.

Novosadski sajam nastavlja saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam

24.11.2023.

NOVOSADSKI SAJAM I NURDOR POTPISALI PROTOKOL O DONACIJI

22.11.2023.

Posetioce na ovom Sajmu očekuju sadržajni nastupi sajamski popusti last minute aranžmani

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca