NLB I KOMERCIJALNA: SUBVENCIONISANI KREDITI DO 1. NOVEMBRA

Članice NLB Grupe, NLB i Komercijalna banka pozvale su sve zainteresovane poljoprivrednike da do 1. novembra podnesu zahtev za kreditiranje uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za kupovinu odgovarajuće mehanizacije namenjene poljoprivrednim poslovima.

NLB Grupa saopštava da su krediti uz subvenciju namenjeni nabavci poljoprivredne mehanizacije i opreme, repromaterijala, kao i biljnoj i stočarskoj proizvodnji registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Cilj im je da podstaknu investiciona ulaganja u razvoj stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, kao i da kroz posebne pogodnosti dodatno podstaknu gazdinstva na područjima sa otežanim uslovima rada, osobe do 40 godina starosti, kao i žene, nosioce poljoprivrednih gazdinstava.

NLB Banka i Komercijalna banka ove godine su od početka programa odobrile više od 900 kredita u iznosu većem od 2,3 milijardi dinara što je gotovo 43 odsto ukupnog isplaćenog iznosa subvencionisanih kredita.

Povezano