Nedimović: Došao sam sa gotovim rešenjem

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas u Leskovcu da je državno preduzeće Srbijavode odobrilo projekat vodosnabdevanja u vrednosti 18 miliona dinara za sela Turekovac i Svirce, odnosno most koji Turekovac povezuje sa Leskovcem.
„Čujem da postoji veliko interesovanje otkud ministar poljoprivrede tri puta za šest meseci u Leskovcu, odnosno u Svircu. Odobrili smo pre nekoliko dana projekat vodosnabdevanja za sela Svirce i Turekovac i to će država da sufinansira sa gradom Leskovcem u iznosu od 18 miliona dinara“, kazao je Nedimović za agenciju Beta.

Drugi razlog njegovog dolaska je, kako je rekao, izgradnja prelaza u selu Turekovac, koji je problem za putnu komunikaciju i poljoprivredne proizvođače, naročito, kad dođe vreme transporta paradajza i ostalih povrtarskih kultura. Ministar je najavio da će danas imati sastanak sa proizvođačima paradajza u selu Svirce kojima će ponuditi konkretno rešenje jer su u julu ove godine protestvovali zbog niske otkupne cene.
„Ne, a to podrazumeva izgradnju distributivnog centra za povrće koji će njima biti dat na upravljanje“, rekao je Nedimović.
Prema njegovim rečima objekat će biti u vlasništvu države i ustupljen poljoprivrednim proizvođačima na određeni period, gde će oni moći da obavljaju svoje aktivnosti i na taj način će imati siguran plasman u toku naredne godine.
„Razgovaraću i sa gradonačelnikom da napravimo trojni sporazum između tri lokalne samouprave – Vlasotince, Lebane i Leskovac, kako bismo imali neku vrstu međuopštinske saradnje“, rekao je Nedimović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da će se taj objekat nalaziti u Zelenoj zoni, gde će biti napravljena hladnjača za skladištenje viška povrća koji će tu „čekati“ odgovarajuću cenu.
Nedimović i Cvetanović obišli su danas i most na Jelašnici koji se urušio januara ove godine prilikom poplave u leskovačkom kraju.
„Mislim da to možemo da rešimo preko Srbijavoda, to je ipak velika investicija, 24 miliona dinara, ali još nismo završili sve razgovore“, kazao je gradonačelnik Leskovca.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.02.2024.

Jelena Tanasković orezala vinograd u Bogojevcu

26.12.2023.

Virus smeđe naboranosti paradajza

21.11.2023.

Leskovac je dobio još jedan zaštićeni brend

21.11.2023.

Kako je ovo moguće?

17.10.2023.

Uspešna proizvodnja paradajza

28.08.2023.

U ovom periodu sve više raste potražnja za paprikom evo koja je i cena

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca