Nedimović: Došao sam sa gotovim rešenjem

Ilustracija: Povrtari, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Povrtari, foto: Svetlana Kovačević

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas u Leskovcu da je državno preduzeće Srbijavode odobrilo projekat vodosnabdevanja u vrednosti 18 miliona dinara za sela Turekovac i Svirce, odnosno most koji Turekovac povezuje sa Leskovcem.
„Čujem da postoji veliko interesovanje otkud ministar poljoprivrede tri puta za šest meseci u Leskovcu, odnosno u Svircu. Odobrili smo pre nekoliko dana projekat vodosnabdevanja za sela Svirce i Turekovac i to će država da sufinansira sa gradom Leskovcem u iznosu od 18 miliona dinara“, kazao je Nedimović za agenciju Beta.

Drugi razlog njegovog dolaska je, kako je rekao, izgradnja prelaza u selu Turekovac, koji je problem za putnu komunikaciju i poljoprivredne proizvođače, naročito, kad dođe vreme transporta paradajza i ostalih povrtarskih kultura. Ministar je najavio da će danas imati sastanak sa proizvođačima paradajza u selu Svirce kojima će ponuditi konkretno rešenje jer su u julu ove godine protestvovali zbog niske otkupne cene.
„Ne, a to podrazumeva izgradnju distributivnog centra za povrće koji će njima biti dat na upravljanje“, rekao je Nedimović.
Prema njegovim rečima objekat će biti u vlasništvu države i ustupljen poljoprivrednim proizvođačima na određeni period, gde će oni moći da obavljaju svoje aktivnosti i na taj način će imati siguran plasman u toku naredne godine.
„Razgovaraću i sa gradonačelnikom da napravimo trojni sporazum između tri lokalne samouprave – Vlasotince, Lebane i Leskovac, kako bismo imali neku vrstu međuopštinske saradnje“, rekao je Nedimović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da će se taj objekat nalaziti u Zelenoj zoni, gde će biti napravljena hladnjača za skladištenje viška povrća koji će tu „čekati“ odgovarajuću cenu.
Nedimović i Cvetanović obišli su danas i most na Jelašnici koji se urušio januara ove godine prilikom poplave u leskovačkom kraju.
„Mislim da to možemo da rešimo preko Srbijavoda, to je ipak velika investicija, 24 miliona dinara, ali još nismo završili sve razgovore“, kazao je gradonačelnik Leskovca.

Povezano