Marko Kesić novi direktor Uprave za agrarna plaćanja

Biljana Petrović,  imenovana je početkom marta 2019.god za novog direktora Uprave za agrarna plaćanja. Tokom ove nepune tri godine na mestu direktorke,  poljoprivrednici ali i šira javnost su je upamtili kao pristojnu i skromnu osobu, koja je svojim radom i požrtvovanjem uspela na napravi dobru komunikaciju sa poljoprivrednicima. S obrirom na to da je profesionalni put odveo na drugu stranu, njego pregalaštvo i rad nastaviće Marko Kesić, takođe entuzijasta u ovoj oblasti.

Marko Kesić rođen je u Sremskoj Mitrovici. Na Univerzitetu u Novom Sadu stekao je zvanje diplomiranog ekonomiste. Od završetka studija i diplomiranja, Marko Kesić bavi se bankarstvom i finansijama. Radno iskustvo stekao je u  eminentnoj banci, stekavši zavidno iskustvo na svim važnijim funkcijama iste.

Počinje kao viši stručni saradnik, a nedugo zatim postaje direktor poslovne jedinice svog rodnog grada. Predanim radom, postaje jedan od najstručnijih kadrova za rad sa privredom, u početku na teritoriji Srema, pa regiona, da bi poslednjih godina kao direktor Odeljenja za prodaju registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Srbije, iz beogradske ekpoziture upravljao prodajom, prodajnim pristupom i naplatom potraživanja u segmentu poslovanja sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Takođe, koordinira i organizuje poslovanje u okviru Odeljenja kojim rukovodi, a saglasno dodeljenim ovlašćenjima, analizira i odobrava komercijalne uslove, kao i ostale kreditne transakcije.

Kao odličan poznavalac tržišta, analizira konkurenciju tržišta i tržišne potencijale, kao i potrebe, stavove i trendove delegiranog segmenta i predlaže aktivnosti za unapređenje, u cilju unapređenja uspeha. Takođe, pruža stručnu podršku direktorima za mali biznis, a u cilju ostvarenja prodaje i sprovođenja prodajne strategije.

U skladu sa svojom stručnošću i iskustvom, obavlja analizu i donosi odluke o kreditnim aplikacijama registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Isto tako, definiše, analizira i unapređuje sistem nagrađivanja za poslovnu mrežu u segmentu poslovanja sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

Pored znanja stečenog obrazovanjem i stručnosti stečene iskustvom, Marka odlikuju i socijalne i organizacione veštine, stečene na brojnim obukama i seminarima (“Procena učinka i komptencija zaposlenih”, “Veština prodaje i komunikacije”, “Seminat farmera Srbije” itd.).

U Upravi za Agrarna plaćanja bio je pomoćnik direktora u Sektoru za poslove koordinacije, međunarodne saradnje i Integrisanog sistema upravljanja i kontrole obavlja poslove koji se odnose na: koordinaciju aktivnosti I pripreme dokumenata neophodnih za poveravanje poslova sprovođenja budžeta Upravi u vezi sa korišćenjem sredstava iz IPA fonda namenjenog ruralnom razvoju, kao i sprovođenje IPARD programa u Upravi;

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

15.03.2024.

Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede produžava se do 1. aprila

11.03.2024.

Raspisan Javni poziv za subvencije u stočarstvu

10.03.2024.

Danas je započeta nova sezona  poljoprivrednog karavana “NajDomaćin 2024”!

09.03.2024.

„Najdomaćin 2024“ u Obrenovcu

08.03.2024.

Moguć zahtev za podsticaje i za parcele koje su na verifikaciji

07.03.2024.

Započeta distribucija finansijske podrške najugroženijim poljoprivrednim gazdinstvima pogođenim poplavama u 2023. godini

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca