Sremska kobasica, ljuta, iz Šida

Nadaleko čuvena, domaća sremska kobasica iz Šida je osvojila ukusom i mirisom ljubitelje mesnih đakonija. Tokom subote 20. novembra 2021 godine, u Šidu će se odvijati manifestacija “Sremska svinjokolja i kobasicijada”. Već je to 24. put kako se održava tako da možemo reći da je manifestacija koja se rado posećuje. Niko od posetilaca se nije vratio bez domaćih specijaliteta u cegeru, zadovoljan i sit.

Početak manifestacije je u 12 sati i u 12 i 30 sledi najinteresantniji deo ove manifestacije.

Subota je dan ove manifestacije kada će se takmičiti ekipe u pravljenju svežih kobasica. Ko bude najbrži i kvalitetno obavio zadatak čeka ga nagrada. To se sve radi sa svežim mesom tek obrađene svinje. Tajni sastojci su beli luk i crvena, ljuta paprika. Zatim sledi ocenjivanje već osušenih kobasica – žiri će biti na velikim mukama.

Sremska kobasica, ljuta, iz Šida

Sve će to začiniti tamburaški orkestar “Gospon tamburaši” – muzika će biti najbolji izbor za degustaciju kobasica i vina iz Srema. Dobrodošli!

Kontakti:
Izlagački i takmičarski deo: Stanislav Đierčan – 063 556 180
Turističke posete: Turistička organizacija Šid – 022 710 610, 022 710 088

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

01.02.2024.

Uskoro „Sremska kobasicijada“

10.03.2022.

Graditi se fabrika stočne hrane

24.02.2022.

Sutra počinje Turijska kobasicijada

17.08.2021.

Obavezno čitajte deklaraciju, ko zna šta jedemo

11.09.2020.

Česka genetika na farmi u Srbiji

04.02.2019.

Nedimović: Dobijanje sredstava kroz razne vidove subvencionisanja

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca