Prodaja Viktorije i Sojaproteina ADM grupi

Ilustracija: soja, foto: Svetlana Kovačević, Domaćinska kuća
Ilustracija: soja, foto: Svetlana Kovačević, Domaćinska kuća

Komisija za zaštitu konkurenicije dala je saglasnost da firma Archer Daniels Midland Europe iz Holandije (ADM) postane vlasnik beogradske Viktoria Grupe i njenog zavisnog društva bečejskog Sojaproteina.

U dokumentu objavljenom na sajtu Komisije navodi se da je ADM grupa prijavila je da je u 2020. godini ostvarila oko 52.691 miliona evra prihoda u svetu a da u Srbiji nema registrovanih firmi.

MK Grupa, Milija Babović i firma Apsara limited, prodali su 100 odsto Viktoria Grupe, a posredno je prodato i 89,2 odsto bečejskog Sojaproteina. MK Grupa pre prodaje posedovala je 67 odsto Viktoria grupe, dok su ostatak po pola imali Milija Babović i Apsara.

Sojaprotein, koja je preko prodaje svojih proizvoda prisutna u 65 država, pred prodaju je bila u vlasništvu Viktoria grupe sa 89,2 posto udela, dok je ostatak u vlasništvu Sliderule Trading Limiteda sa Kipra. Viktorija sa Sojaproteinom u 2020. godini ostvarila je 139,8 miliona evra prihoda u svetu, a na tržištu Srbije ostvareno je 46,1 milion evra.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca