Nedimović argumentima poklopio sagovornike

Ilustracija: Branislav Nedimović, foto: S,K,
Ilustracija: Branislav Nedimović, foto: S,K,

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izdominirao je u emisiji „Reč na reč“ gde se debatovalo o ceni hrane. Niko nije mogao da mu stane na crtu, a argumentima je više puta poklopio sagovornike. Čak ni provokacije Saše Šućurović iz Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu prošle, jer je ministar snagom argumenata pobio svaki njegov pokušaj da stanje u srpskom agraru predstavi gore nego što istinski jeste. Ali krenimo redom.
Dok se građani žale da je hrana poskupela, poljoprivrednici odgovaraju da se ni njima ne isplati rad kada plate sve troškove koje imaju. Može li država da uvede red i kako – debatovalo se u emisiji „Reč na reč“ RTS. Potrošači će morati da se naviknu na više cene hrane budući da potražnja raste, broj stanovnika na planeti se uvećava, a to ne prati proizvodnja, to je poručio Migel Patrisio, generalni direktor kompanije „Kraft Hajnc“, koja je jedan od najvećih svetskih proizvođača hrane.Više cene su svakodnevna tema i u Srbiji, ali koliko od njih koristi imaju neposredni proizvođači hrane, poljoprivrednici?
Može li se tržište urediti novim Zakonom o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda koji predlaže Vlada? Treba li menjati sistem subvencija ili barem vratiti subvencije za gorivo na prošlogodišnji nivo?

O tome su u debati „Reč na reč“ raspravljali Milan Stamatović iz Zdrave Srbije, Saša Šućurović iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, Snežana Petrović iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Branislav Nedimović iz Srpske napredne stranke. A, evo kako je bilo u emisiji „Reč na reč“.

Povezano