Ministarstvo poljoprivrede po prvi put na Sajmu etno hrane i pića

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede više od deset godina je pokrovitelj Etno sajma hrane i pića. Jedan od ciljeva ove manifestacije jeste afirmacija tradicionalnih proizvoda i predstavljanje proizvođača tradicionalnih proizvoda radi zaključenja kupoprodajnih ugovora sa potencijalnim kupcima iz Srbije i inostranstva.

Svih ovih godina ministarstvo je učestvovalo u sufinansiranju održavanja ove sajamske manifestacije a po prvi put ove godine uzelo je i aktivno učešće u promovisanju proizvođača organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, zanatskog piva, proizvoda od mangulice, meda i ostalih pčelinjih proizvoda.

Na štandu Ministarstva svoje proizvode,  predstavili su mladi ljudi koji se bave organskom proizvodnjom pod nazivom “ Organela“ . Organelu čini tim mladih ljudi,  Marija Pavićević je iz Beograda, Miloš Jović iz Kuršumlije, koji su završili  fakultet zajedno. Predrag Milovanović je iz Valjeva, a Teodora Tasić iz Bora-Jagodine-Beograda. Mi smo “Organela”, priča Pavle.

Pavle Đorđević
Pavle Đorđević

Prvo su zasadili  jagode. Sve je organsko, ne prskamo  voće apsolutno ni sa čim. Mi smo posejali i posadili, a ono šta rodi – rodilo je. Uvek nam je kvalitet bio ispred kvantiteta. Naš rod jeste manji jer ne koristimo nikakvu prihranu, ali zato oni plodovi koji ostanu, fenomenalnog su ukusa. Pronašli smo svoje tržište, i već u startu organizovali  onlajn poručivanje i kućnu dostavu, što se pokazalo kao pun pogodak. Sve što proizvedemo, to i prodamo“, priča  nam  Pavle.

Na sajtu ORGANELA.RS. mogu se naručiti njihovi proizvodi, oni ih uberu i dostave na kućnu adresu.

Tradicija pčelarenja u porodici Tomić, iz Jarkovca, kod Sečnja, počela je  još davne 1961. godine, kada je Vladimir Tomić skinuo jedan roj sa grane i ni ne znavši to tada, počeo porodičnu tradiciju,  od koje će živeti njegov sin, unuk i praunuci.

Zlatomir Tomić
Zlatomir Tomić

Kao rezultat višedecenijskog rada i iskustva ,došli smo na ideju da 2013. godine započnemo i proizvodnju hrane za pčele, proizvodnju pogača za prihranu pčela i sirupa za prihranu pčela, ističe Biljana i dodaje: Registrovali smo proizvodnju,  uveli HACCP-standard, dobiili veterinarski broj i vođeni idejom da sve sto radimo ,radimo prvenstveno za naše pčele,  i s ljubavlju to prezentujemo i širem krugu potrošača.

“ Koristimo vrhunske sirovine i razlikujemo se od drugih proizvođača, čak i onih većih. Svi naši proizvodi su ispitani i kontrolisani od strane akeditovanih laboratorija u zemlji. Naša ambalaža i pakovanja su takođe netipična ,veoma inovativna i zanimljiva, pričaju nam Biljana i Zlatomir.

U ponudi imaju i nove proizvode:

Guarana- prirodna zamena za kafu, podiže nivo energije, povećava budnost i koncentraciju, smanjuje umor i napetost;

Tribulus- povećava izdržljivost, libido i seksualnu funkciju, reguliše holesterol i pospešuje dobro raspoloženje;

Extreme maca mix- jača libido, povećava plodnost kod žena, podiže budnost, omogućava organizmu adaptaciju na stresne situacije.

Ove godine su dobili nagradu za Extreme maca tricolore, čoko med.

Floriva doo se bavi proizvodnjom kontejnerskih sadnica jagodastog voća, obukom proizvođača, kooperativnom proizvodnjom i preradom jagodastog voća.

Dugu porodičnu tradiciju u proizvodnji prvo cveća i povrća, a potom i voća krunisalo je osnivanje preduzeća Floriva doo. Floriva se bavi proizvodnjom kontejnerskih sadnica jagodastog voća, obukom proizvođača, kooperativnom proizvodnjom i preradom ploda šumske jagode.

Njihov  pelinkovac je jedinstven na tržištu. Pravime ga od isključivo prirodnih sastojaka. Lekovito i začinsko bilje i to 33 vrste preliveno je livadskim medom i jabukovom rakijom. Koristeći savremenu tehnologiju, ali i držeći se starih i proverenih receptura, stvorili ssu  jedan moćan eliksir za vas i u vaše zdravlje!

Povezano

Iz ove kategorije