Kupujmo domaće

Srbislav Radukić , direktor Zadruge
Srbislav Radukić , direktor Zadruge

Na standu Zadružnog saveza Srbije, među mnogobrojnim zadrugama, koje su se predstavile na Sajmu etno hrane i pića bila je i ZZ Povrtar iz Beograda.  Zadružni savez Srbije pruža stručnu i drugu pomoć pri osnivanju zadruga i u toku njihovog rada – po potrebi izrada normativnih akata i prateće dokumentacije za registrovanje kod APR. Zastupanje interesa zadruga, pokrajinskih i okružnih saveza pred državnim organima i organizacijama i štiti od monopola prerađivačke industrije koja koristi sirovine iz poljoprivrede. Zastupanje interesa zadruga, pokrajinskih i okružnih saveza pred državnim organima i organizacijama i štiti od monopola prerađivačke industrije koja koristi sirovine iz poljoprivrede.

Jadranka Parezanović, ZSS
Jadranka Parezanović, ZSS

,,Zadruga ZZ Povrtar je osnovana davne 1965. godine, nalazi se u Beogardu, opština  Palilula. Jedan magacin nam se nalazi u Slancima, imamo i objekat koji je trenutno u izgradnji koji se nalazi u Ovci, istakao je Srbislav Radukić , direktor Zadruge, i dodao:

Radimo otkup kao i skladistenje i tansport  svezeg voća i povrća, uzimamo direktno od proizvođača. To je  sveže voće i povrće. Proizvođači sa kojima sarađujemo su iz cele Srbije,  najviše ima sa Palilule, Višnjice, Grocke, ima i proizvođača iz Čačka, Leskovca, Požarevca.

Zadruga broji  6 članova,imaju  11 zaposlenih, s tim da su naravno otvoreni i za nova članstva u narednom  periodu sa mladim i ambicioznim ljudima.

„Snabdevamo veće sisteme kao sto su predškolske ustanove, vojsku, gerantološke centre.To su nam neki od glavnih kupaca. Artikli koji se najviše traže su krompir, kupus, jabuka, artikli proizvode,domaćeg porekla, ističe Srbislav.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Berba i čuvanje kukuruza

Posto vremenski uslovi dozvoljavaju u narednom periodu na području Pčinjskog okruga, predstoji berba ranih i

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca