Prve nagrade za šampione bezgotovinskih transakcija na beogradskim pijacama

Na pijaci Palilula danas su prvi put uručene novčane nagrade zakupcima tezgi koji su imali najviše bezgotovinskih transakcija, u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Prvu nagradu osvojio je zakupac sa pijace Smederevski Đeram, sa ukupno 247 transakcija tokom novembra, drugo i treće mesto pripalo je zakupcima sa pijace Palilula, sa relizovanih 197 i 183 transakcije, dok su četvrto i peto mesto zauzeli zakupci sa pijace Kalenić, sa ukupno 161, odnosno 94 realizovane bezgotovinske transakcije. Pokazatelj u dobrom pravcu je činjenica da su pet dobitnika novčane nagrade realizovali ukupno 882 bezgotovinske transakcije.

Od septembra 2021. godine, na tri beogradske pijace uvedene su značajne novine zahvaljujući Pilot projektu digitalizacije pijaca, koji je pokrenula Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Pilot projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa. Kalenić, Palilula i Đeram, prve su u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Prvi put u Srbiji je kupcima omogućeno da kupljeno voće, povrće i druge proizvode na pijačnim tezgama mogu da plate, brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

 

Komanije Mastercard i Chipcard, obezbedili su dodatnu pogodnost za sve učesnike bezgotovinskog plaćanja. Svakog meseca od 1. novembra 2021. do 31. oktobra 2022. godine, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama, osvojiće novčane nagrade u iznosu od 12.000 dinara.

Zakupci tezgi koji su do sada uveli bezgotovinsko plaćanje na svojim prodajnim mestima, veoma su zadovoljni. Utisci su pozitivni, a kako istuču, potrošači sve više koriste platne kartice prilikom nabavke. Samo plaćanje se odvija brzo i jednostavno, a broj transakcija koji se realizovao od septembra meseca, govori više od reči. Od septembra do sredine decembra je realizovano ukupno 4800 transakcija, na 42 prodajna mesta.

Partneri Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“, zadovoljni su realizacijom, kao i reakcijama kupaca i zakupaca. Očekuju da ovaj poduhvat neće ostati samo na Pilot projektu, već da će se uvođenje bezgotovinskog plaćanja proširiti i na ostale beogradcke pijace.

Privredna komora Srbije, JKP „Gradske pijace“, komapnije Mastercard, Chipcard, Payten i Banca Intesa, čestitali su srećnim dobitnicima novčane nagrade i poželeli da i u narednoj 2022. godini budu još uspešniji u broju bezgotovinskih transakcija.

Beogradske pijace su na ovaj način postala mesta, koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja. Ukupno je instalirano 42 POS terminala, na 42 prodajna mesta.

FOTO: JKP Beogradske pijace

Povezano