Vinski gulaš

Za 4 osobe potrebno je: 500 g govedine, 200 g krompira, 1 dl gustog soka od paradajza, 2 dl crvenog vina, 4 glavice crnog luka, 50 ml suncokretovog ulja, kašika aleve paprike, kašičica kima, kašika suvih začina i so.

Meso isecite na komadiće jednake veličine i kratko ga ispecite na ulju u dubljoj šerpi. Izvadite ga i u toj masnoći izdinstajte krupno iseckani crni luk, vratite meso, dodajte kim, suve začine i 2,5 dl vode, pa pirjanite u poklopljenoj posudi na umerenoj temperaturi, povremeno dolivajući vodu. Pred kraj stavite alevu papriku, krompir isečen na kocke i paradajz sok. Krčkajte 10-ak minuta, sipajte vino i posolite. Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

17.04.2024.

Stigle prve jagode a koja je cena

13.04.2024.

Sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“

08.04.2024.

Mala riznica zdravlja

03.04.2024.

Jedna od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji biće održana 5. i 6. aprila u Kragujevcu

27.02.2024.

Gde je najbolje čuvati vino

23.02.2024.

Novosadski festival vina „Wine Fest“

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca