Biljana Petrović: Banka u službi poljoprivrednika

Danas je u Novom Sadu održana prva konferncija na temu“ Poljoprivrednik nove generacije“, koju je organizovalo  Zavičajno društvo „Fruškogorje“ uz podršku resornog sekretarijata.

Prisutnima se obratila i Biljana Petrović, pomoćnica predsednika Izvršnog odbora, Komercijalne banke, NLB grupe.

„Ono što ja želim da podelim sa vama jeste to šta vi od  Komercijalne i NLB  Banke možete da očekujete u narednom periodu.  NLB  Banka je  kupila Komercijalnu banku i da je u toku integracija. Mi smo trenutno najveća banka za poljoprivredu, imamo 30 odsto tržišnog učešća, 200 miliona evra je portfolio ove dve banke. Ono što vas treba da interesuje je koliko brzo mi možemo da odgovorimo na vaše zahteve.  Imamo 65 agro savetnika na terenu, svakog dana, i 200 ekspozitura, to znači da možemo biti veoma efikasni u ispunjavanju vaših zahteva.  Svako od vas ima specifične potrebe kada su u pitanju krediti, da li je u pitanju  nabavka mehanizacije, izgradnja, kupovina zemlje ili repromaterijala, i te informacije možete dobiti  u našim ekspoziturama. Ono što je sto posto sigurno jeste da ćemo mi iz Komercijalne banke pratiti konkurse Ministarstva poljoprivrede, kao na republičkom tako i na pokrajnskom nivou,  imamo objedinjeno znanje,  i šta je to što vama najviše može da znači.

Biljana Petrović
Biljana Petrović

„Prvo dođete kod nas po kredit pa idete po podsticaje u Ministarstvo poljoprivrede, jer na nacionalnim merama morate nabaviti sve što vam je potrebno, pa tek onda podneti zahtev. Drugacije jekada je u pitanju  IPARD, prvo ćete otići u Ministarstvo poljoprivrede da dobijete rešenje da podržavaju vašu infesticiju, pa onda u banku, istakla je Petrovićeva, i dodala:

Ministarstvo poljoprivrede, raspisalo je konkurs za mašine i opremu u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, konkurs traje  do 28. februara i ako niste niste kupili ono što vam treba, imate dovoljno vremena da kupite.

Po rečima Biljane Petrović Komercijalna banka će biti efikasna u odobravanju kredita, kako bi na vreme poljoprivrednici mogli da podnesu zahtev za sredstva Ministarstva poljoprivrede. Po njenim rečima u narednom periodu može se očekivati savetodavni deo Komercijalne banke,  a sve u smislu  da se pomogne poljoprvivrednicima,  jer njima je u interesu da se poljoprivrednici ponovo vrate kod njih, posle odobrenog kredita.

Petrovićeva je poručila da poljoprivrednici obrate pažnju na subvencionisane kredite Ministarstva poljoprivrede, u 2021. Komercijalna i NLB banka, su isplatile više od 50 posto ovih  kredita. Ovo su najbolji krediti na tržištu koji postoje sa 1 i 3 odsto kamate. Po njenim rečima postoji najava da će u 2022. godine krediti za nabavku đubriva biti 0 odsto, a to znači koliko su novca podigli toliko će i vratiti.

Radujemo se novim izazovima i iskustvima,  klijentima, napredovanju i daljem razvoju, sa jednim zajedničkim ciljem: stvaranju još boljeg korisničkog iskustva za sve naše klijente”,istakla je Petrovićeva.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

20.03.2024.

Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima

23.02.2024.

Novosadski festival vina „Wine Fest“

21.12.2023.

Održana Konferencija „Poljoprivrednik nove generacije“

23.11.2023.

Naše nasleđe – jedinstveno krovno udruženje

06.11.2023.

Održana Konferencija „Hrana bez ostataka pesticida“

20.09.2023.

Javni poziv za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju vina

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca