Nagrade mladim poljoprivrednicima

Na edukativnoj konferenciji „Poljoprivrednik nove generacije“  je u Master centru Novosadskog sajma istoimeno priznanje uručeno desetorici mladih, mahom fakultetski obrazovanih ljudi, koji se bave različitim granama poljoprivredne proizvodnje. Svaki od njih u svom radu koristi savremena naučna i tehnološka dostignuća, te su s’ pravom predstavnici nove generacije poljoprivrednika. Nagrade im je uručio Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i ujedno je iskoristio priliku da najavi agrarni budžet za narednu godinu. Prema njegovim rečima, vojvođanskim poljoprivrednicima, kroz različite konkurse, na raspolaganju će biti 8,36 milijardi dinara i to je za 1,56 mijardi više u odnosu na ovu godinu.  Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović, najavio je da će u republičkom agrarnom budžetu za  2022. godinu biti 62 milijarde što je nepunih 18 odsto više novca nego 2021. godine.

Na panel diskusiji „Finaniranje i osiguranje poljoprivrede“ svoje programe predstavili su direktori Razvojnog fonda Vojvodine, Garancijskog fonda AP Vojvodine NLB Komercijalne banke i Sektora osiguranje u poljoprivredi DDOR osiguranje.

U drugoj panel diskusiji „Novi trendovi u poljoprivrednoj proizvodnji“ o temama „Voćarstvo nove generacije“, „Povrtarstvo nove generacije“, Zadrugarstvo nove generacije“ i „Protivgradna zaštita nove generacije“ govorili su prof. dr Zoran Keserovič, prof. dr Žarko Ilin, obojica predavači na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine i agronom Željko Katančević u ime „Agro Letač“ iz Inđije. P karakteristikama mehanizacije nove generacije govorili su mr Đorđe Mišković, izvršni direktor kompanije „Kite“ d.o.o. i Aleksandar Švonja, direktor prodaje kompanije „Agropanonka“.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

20.03.2024.

Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima

23.02.2024.

Novosadski festival vina „Wine Fest“

21.12.2023.

Održana Konferencija „Poljoprivrednik nove generacije“

13.12.2023.

Čestitamo našim dragim kolegama – Nagrade u prave ruke

30.11.2023.

3 Banka nagradila mlade poljoprivrednike sa milion dinara

23.11.2023.

Naše nasleđe – jedinstveno krovno udruženje

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca